Chrome 69

Излезе новата бета версия на браузъра Chrome – Chrome 69, в която са вградени редица нови възможности.

Първо, в мобилната версия на браузъра Chrome 69 е добавена оптимизация за смартфоните с прорез в екрана. Сега уебсайтовете, оптимизирани за iPhone X, правилно ще се изобразяват от браузъра на Google.

Второ, Chrome 69 може да се използва като плеър за мултимедийни файлове в устройствата Android Go. Това са телефони със слаб хардуер и ограничени системни ресурси. Например, 1 GB оперативна памет. В тези смартфони се използва много ограничен брой приложения и плеъра обикновено отсъства. Сега, при опит да се отвори мултимедиен файл, на потребителя ще се предлага възможност за отваряне с помощта на браузъра. Това може да спести инсталирането на допълнително приложение на всички, които не желаят да препълват паметта на смартфона с излишни приложения.

Друг нов момент е усъвършенстваният мениджър за изтегляне с възможност за сортиране и търсене. Освен това, Chrome 69 за персонални компютри и Mac поддържа функцията picture-in-picture при възпроизвеждане на видеа.

Очаква се интернет браузърът Chrome 69 да стане достъпен за всички потребители през месец септември тази година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

чудесно the „Notch man“ може само да се радва (както и цялото „Notch Family“) – вече имат и софтуерна проддръжка… Apple трябва да са благодарни на Google