При разпечатване, браузърът променя съдържанието на PDF документите.

Изглежда че Microsoft Edge в операционната система Windows 10 е получил дислексия (проблеми с четенето). Според многобройните жалби в блога на Windows, браузърът показва на екрана даден PDF документ, а разпечатва нещо друго.

Потребителят Matthias I съобщи, че при отварянето на PDF документ, Edge го показва коректно, но при печат се променят цифрите. Причината за възникването на тази грешка засега е неизвестна, но навярно браузърът некоректно обработва числата и ако в документа има „123456“, при печат цифрите са „114447“.

Edge коректно изобразява PDF документите, но разпечатаното сериозно се различава и зависи от типа на принтера, от неговите настройки и от компютъра (пробвайте други настройки, ако първоначалния резултат е коректен. Горният пример е разпечатан с помощта на Microsoft Print To PDF“ – пише Matthias I.

Проблемът бе потвърден и от други потребители. Един от тях сподели, че единственият начин да се избегне е да се използва Adobe Acrobat Reader. А това показва, че грешката е свързана с браузъра, а не с операционната система.

Microsoft потвърди проблема пред The Register, но не даде никакви подробности. Ситуацията възниква при Microsoft Edge 38.14393.1066.0 с версия на енджина 14.14393.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари