fbpx
-4.1 C
София

Браузърът Edge започна да убеждава потребителите да не изтеглят Chrome

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Потребителите на Windows 10 и Windows 11 забелязаха, че Microsoft е започнал още по-агресивно да предлага своя фирмен браузър Edge. Но сега това става някак по-креативно с помощта на най-различни иронични забележки.

Още веднага след излизането на Edge, който е базиран на Chromium, софтуерният гигант многократно се опитваше да примами потребителите точно когато те възнамеряват да използват други външни за операционната система браузъри. Но сега Microsoft отива по-далече – на някои потребители, които отварят страницата за зареждане на Chrome, фирменият уеб браузър в операционната система Windows 11, а понякога и Windows 10, им препоръчва да си останат с Edge, показвайки най-различни креативни уведомления. Първи тази информация са общи уеб изданието Neowin.

Всички тези съобщения, показвани от Edge, в страницата за зареждане на Chrome изглеждат доста необичайно. Това не са стандартните изскачащи пуш-уведомления от различните сайтове, а нативни подсказки на самия браузър. Много от тях са някак иронични.

„Microsoft Edge работи на базата на същите технологии като Chrome, но се ползва с допълнителното доверие на Microsoft“.

„Този браузър идва чак от 2008-ма. Знаете ли кое е по новото? Microsoft Edge“.

„Никой няма да каже, че не обича да спестява пари. Microsoft Edge е най-добрият браузър за онлайн пазаруване“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини