Великобритания възнамерява да засили регулирането на биткойна и другите цифрови пари, разширявайки сферата на действие на правилата на Европейския съюз за борба с прането на пари. Reuters каза още, че по този начин трейдърите ще бъдат заставени да разкриват своята самоличност и да съобщават за подозрителни действия.

Във връзка с огромното търсене на биткойни, курсът на които тази година нарасна с над 1000%, британското финансово министерство заяви, че се очаква преговорите за внасяне промени в правилата на ЕС да приключат в края на тази или началото на 2018 година.

Стивън Барклай, икономически експерт на британската хазна каза, че тези поправки „ще дадат възможност за регулиране дейността на виртуалните обменни бюра и платформите за предоставяне на биткойн портфейлите в рамките на програмата за борба с прането на пари и финансиране на терористи„. Експертът отбеляза, че това означава контрол на тези компании от страна на националните компетентни органи.

След резкият скок на биткойн курса, когато цената на криптовалутата проби $11 000, се появи информация, че американската борса Nasdaq подготвя биткойн фючърси в началото на следващата година. Но тя дори ще бъде изпреварена от Чикагската CME Group, която обяви, че на 18-ти декември ще стартира търгове на биткойн фючърси.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари