Тереза Мей поиска от Руската федерация да обясни, по какъв начин руско химическо оръжие е попаднало на територията на Великобритания.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей настоя Русия да даде обяснение, по какъв начин на британска територия е попаднало мощно и опасно химическо оръжие. Този препарат е използван в опита за убийство на полковника от Главното разузнавателно управление Сергей Скрипал и неговата дъщеря.

Мей даде на Русия 24 часа да даде обяснение на. В противен случай, Великобритания възнамерява да предприеме съответните мерки, включително мощни кибератаки. Уеб-изданието Mirror съобщи, че този срок изтича днес, на 13 март, в полунощ.

На 14 март сутринта е обявено събрание на Съвета за национална безопасност на Великобритания, на което ще бъде обсъден полученият от Русия отговор. „Ако отговор не бъде получен, ние ще счетем, че това е незаконно използване на сила от страна на Русия към Обединеното кралство“ – заяви министър-председателят. В този случай Тереза Мей ще се обърне към парламента за подготовката на „пълния спектър необходими мерки“.

Според Daily Mail, британското правителство разширява своите настъпателни възможности в киберпространството. Специален киберотдел е в състояние да атакува „компютърните мрежи на Кремъл, използвани за разпространяване на пропаганда“.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
11 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
И.П.ТалевbluewaterАхОхKiropix3l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

мей може да атакува само члена на Путин, с устенца! Къде е химическото оръже на садам което тони блейката разнасяше в шишенца бе, лъжци долни!

АхОх
АхОх

Опитали да убият разузнавач … че те англичаните са мили и невинни в тази област, нали!?
Защо не се говори, че Англичаните нелегално и умишленно са го ползвали да шпионира Русия… кой всъщност тук е виновен?
А оръжието е ползвано само срещу този престъпник, а не срещу невинни граждани.
П.П. шпионите в която и да е държава са престъпници. Така че говорим за престъпник тук, а не нормален човек.

NiceOne
NiceOne

Великобритания да предприеме мощни кибератаки срещу Русия? хахаххаахахаххахаха еййй оправихте ми деня … със същия успех може да се каже, че Шри Ланка готви мощни ядрени атаки срещу Съединените Щати …

Techhead
Techhead

Абе ти имаш ли 5-и клас? Само неграмотен човек може да съчини такава глупост. Общността на нациите включва Великобритания, Канада и Австралия, това не е Русия с 10 големи града и празен Сибир.

0.0
0.0

Тъпаглаво(Techhead)
като не си ходил в канада със 4 големи града
недей да блещиш глупости.
Последният път пътувах 80 мин. без да видя друга кола .

Недей да блещеш глупости за Австралия(пустиня) с 4 града на четирете краища.

Недей ни обеснява за англия с 1 град(london) и другаде е мъртвило.

ако питаш уелс,шотландия,ирландия от за тях london e мумбай.

Мангалата
Мангалата

Тъпоглавия пак се изряза. Общността на нациите, след 50 години ще е халифат.

Techhead
Techhead

Мангалата, Русия ще е станала китайска собственост 40 години преди това.

Tim
Tim

Австралия отдавна е станла опашката на китай – всичките и ресурси отиват в китай.

Пък Австралия си е ресурсна икономика.

lmao
lmao

Hooray за всички нереализирани тролове в интернет, които пишат безмислици след всеки коментар. Какво общо има Общността на нациите с неспособността на Великобритания да застане зад празните приказки на Мей? Айде малко по-серизно … тва Techhead заради теча в главата ти ли е?

АхОх
АхОх

Предполагам това е момента в който Путин е щастлив, че направи собственни процесори и ОС. Те могат да си атакуват каквото си поискат.
Най-вероятно след това цяла Русия ще забрани Андроид , Мак и Уиндоус и ще се приключи.

pix3l
pix3l

Собствени процесори и ОС, които не стават за нищо. Опитали са се, но явно не са дочели книжката „Научи се да правиш процесори и ОС за 24 часа“.

bluewater
bluewater

Имам голямо желание да пробвам Астрата върху Елбрус. Но съм малко мързелив и не ми се търси, та ако можеш прати малко инфо как и от къде се заима с машина с елбрус?

И.П.Талев
И.П.Талев

Сигурен ли си???Техните процесорни устройства управляват апарати в космоса през последните 65 г.

Aymaliev
Aymaliev

5,5% от посещеният в StackOverflow са от Великобритания, а 2,5% са от Русия. „Великите руски хакери“ освен да спамят коментари по форуми (и калдата) друго могат ли?
Линк към информацията:
https://insights.stackoverflow.com/survey/2018/

FAVR
FAVR

2 години реваха че руснаците са хакнали изборите в сащ, брекзит, референдума в каталуния и какво ли още не … сега щели да ги кибератакуват…

Kiro
Kiro

Дано не използват за атаките прословутите британски учени, които са автори на най-много безсмислени и тъпи проучвания и „открития“ последно време.

И.П.Талев
И.П.Талев

Аз предпочитам да не се закачат с дядо си Иван.Последния път руснаците си пиха чая в Берлин. Да не стане и на друго място (например големия остров или голямата земя отвъд голямата вода.)