Британската армия разигра виртуална битка с големи размери

0
19

Армията на Великобритания организира и проведе своята най-мащабна виртуална битка. В симулацията взеха участие 220 истински войници, а място на провеждане е бил военният център Land Warfare в Уорминстър, съобщи BBC.

Разигран е сценарий, който продължава два часа, а за арена на виртуалната битка е използван измислен френски град. Цел на този експеримент е да се направят изводи за това, в какво най-напред трябва да инвестира британската армия, след като получи контрол върху бюджета си. Това трябва да стане през април тази година.

Войните на бъдещето ще се различават доста от тези, провеждани през XX век и шанс да ги спечели ще има само този, който се нагоди най-бързо към съвременните реалности. Тъй като е трудно да се каже кои ще са най-важните елементи, британците предпочитат да установят какво им трябва експериментално.

Мащабната виртуална битка е помогнала да се съберат данни, чрез които ще се определи точният брой войници, вида на комуникациите и нуждите от разузнаване за изпълняването на определени мисии.

Стандартните военни игри и маневри отдавна се използват като метод за подобряване на ефективността, а с помощта на напредналите технологии процесът може да се ускори доста, без да се харчат много пари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари