Британската полиция конфискува музикален интернет сайт

0
18

Потребителите на музикалния сайт RnBXclusive.com бяха неприятно изненадани, че вместо да получат желаните услуги, при опит за отваряне на началната страница могат да видят само предупредително съобщение, в което се казва, че домейнът е конфискуван от британската полиция. Крайната мярка е влязла в сила във вторник сутринта, предаде BBC.

Конфискацията е извършена от британската Агенция за борба с организираната престъпност. Отнемането на домейна не е единствената мярка срещу сайта. В съобщението на началната страница има заплахи към крайните потребители, които са използвали услугите на RnBXclusive.com. Държавните органи предупреждават поданиците си, че ги грози затвор до 10 години и голяма глоба, заради това, че са потребявали услугите на сайта.

Британските антимафиоти смятат, че RnBXclusive.com е съдържал крадена музика, а това е съсипало кариерите на някои музиканти. Във връзка с ликвидирането на сайта е бил извършен и един арест, но по-късно заподозреният е освободен под гаранция.

„Голяма част от музиката в сайта е взета по нелегален начин от изпълнителите, като по този начин индустрията е губела по 15 милиона лири годишно заради дейността на RnBXclusive.com”, се казва в изявление на Агенцията за борба с организираната престъпност

Очаква се като част от кампанията подобни действия да бъдат предприети и срещу други британски сайтове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари