Усилията за постепенно премахване на автомобилите с изкопаеми горива се разпространяват в Северна Америка. Премиерът на канадската провинция Британска Колумбия Джон Хорган заяви, че правителството му ще въведе законопроект през 2019 г., който ще изисква продажби на автомобили и камиони без никакви вредни емисии до 2040 г. Процентите ще се повишат, като се започне с 10% до 2025 г. и достигане до 30% до 2030 г.

Хорган също обеща да стимулира продажбите на е-коли в Британска Колумбия като разшири мрежата за бързо зареждане до 151 локации в провинцията, влагайки 20 млн. долара в програмите за стимулиране на закупуването на автомобили с нулеви емисии и превръщането на тази програма в по-достъпна за жителите със „средни и по-ниски доходи“ ,

Макар че няма никаква гаранция, че законодателството ще бъде гласувано, шансовете за това са добри, като се има предвид законодателната среда в областта на околната среда (трите най-важни партии в провинцията са с много изразена екологична политика) и най-високата степен на възприемане на електрически автомобили в страната. Това е провинция, която всъщност зависи много от природната красота, за да привлече хората и бизнеса, а политиците, които игнорират тази икономическа реалност, го правят на свой риск.

Въпросът е дали тази мярка ще доведе до други, които последват делото в Канада и в САЩ. Калифорния вече имаше подобна идея, но тя и други щати се борят с федерална администрация, която се опитва да отмени намаляването на емисиите. Подобни борби има и в Канада. Докато Квебек се стреми към 15.5% продажби на коли с нулеви емисии до 2020 г., новото правителство на Онтарио наскоро спря субсидиите за е-коли в опит да намали цените на газа и да подкрепи петролната индустрия.

Изгарянето на изкопаеми горива произвежда около 21,3 милиарда тона (21,3 гигатона въглероден диоксид (CO2) годишно, но е изчислено, че природните процеси могат да абсорбират около половината от тази сума.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Cisa
Cisa

Британска Колумбия е с население от 4 310 452 жители (2006)

И Бг е 8 милиона на хартия.

Изидоро
Изидоро

Отвратителната лобистка политика на Илон Мъсковци и Джордж Соросци – да премахнат от пазара всичко освен електрическите коли.
За тази цел се използува изключително агресивна медийна пропаганда за несъществуващи „климатични промени“ , изявления на подкупени учени, протести на платени от Сорос леви екоактивисти.

Шишо
Шишо

Санитар!!!

Oceanic815
Oceanic815

„Макар че няма никаква гаранция, че законодателството ще бъде гласувано“. Много малко вероятно е това да стане. Голи обещания от политик. Канада съсипа околната си среда в провинция Албърта за да вади нефт от катранни пясъци. С ниските цени на нефта преди години те са принудени да продават на загуба ниско-качествения нефт от въпросните пясъци. Цялата икономика на Канада е зависима от тази индустрия и изкуственото повишаване на недвижими имоти с които да цоцат богатите китайци и сингапурци. В провинция Онтарио тази година премахнаха държавните облекчения за „зелени“ возила. Въобще не ми се вярва канадците да направят нещо преди батковците… Виж още »

Шишо
Шишо

и на теб ти трябва санитар. заради зависимостта ти от мозъкоспасяващи лекарства.

Oceanic815
Oceanic815

Ти доктор ли си, що ли? Доктор в лудница?
Я да видя твоите доводи! Щото е много лесно да тролиш.