Британските авиолинии ще тестват VR шлемове за пътниците в първа класа

1
212

Пътуването със самолет може да бъде нещо досадно в най-добрия случай и причиняващо паника изживяване в най-лошия. Но за пътниците, които се притесняват при излитане може скоро да има нова опция за успокояване на нервите. Британските авиолинии обявиха, че ще тестват шлемове с виртуална реалност до края на годината на полети между Лондонския Хийтроу и летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк.

Авиолинията ще си партнира със SkyLights за VR шлемовете, които ще са на разположение на пасажерите в първа класа. AlloSky хардуера може да произведе 3D гледки дори и когато зрителят е в легнало положение.

А за съдържанието за шлемовете, Британските авиолинии ще имат няколко различни опции.

VR шлемовете ще предлагат визуално развлечение в 2D, 3D или 360° формат. Авиолинията също така ще предлага и по-терапевтични програми за хората, които имат страх от летенето. Тези VR изживявания включват ръководена медитация и звукова терапия.

Това е първият път, в който Британските авиолинии слага виртуална реалност в самолетите си. Компанията също използва хардуера на SkyLights и на гишетата за билети, за да покаже на пасажерите какво представлява пътуването в първа класа и по-този начин да насърчи надграждане на билетите.

Някои други авиолинии също са опитвали да предложат VR на пътниците си. Миналата година Alaska Airlines също започна сътрудничество със SkyLights, за да предлага шлемове по време на полет. Air France, Lufthansa и Qantas също са опитвали програми с виртуална реалност.

Голяма част от разговорите за виртуална реалност са били съсредоточени върху гейминга, но тези тестове показват колко много индустрии могат да се възползват от технологията. Филмите са естествено продължение на поглъщащите графики на VR. SXSW през пролетта показа, че вече има немалко отлични примери за тази технология. А терапевтичната идея, която Британските авиолинии предлагат е едва върха на айсберга от възможностите на VR. Успокоителната му функция може да се използва не само за нервни пасажери, но и за пациенти. Детските болници във Станфърд и Лос Анджелис също работят по програми с виртуална реалност.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ллл
ллл

Пффф… тия първо имат да оправят къде къде по-важни неща, че са мега изпадналата компания по-зле от райънеър и уизеър. Каква първа класа?