Британските лекари ще започнат прегледи чрез Skype

1
25

Своеобразна революция в здравеопазването е на път да се случи във Великобритания. На медиците няма да се налага непременно директен контакт с болните и много общопрактикуващите лекари ще извършват медицински консултации чрез Skype за пациенти, които трудно стигат до болничните заведения. Променя се и режима на работа на английските болници.

Министерството на здравеопазването на Обединеното Кралство постанови, че амбулаториите вече трябва да бъдат открити както вечер, така и през почивните дни. Това се прави за всички, на които работното време приключва късно, каквито са например голяма част от лондонските служители. Сега вече и те ще има възможност да получат редовен лекарски преглед.

Счита се, че реформата ще засегне около 7 милиона потенциални пациенти. За провеждане на новата медицинска реформа, английското правителство е отделило 50 милиона паунда. Държавният секретар по въпросите на здравеопазването Джеръми Хънт е уверен, че тази технологична революция ще намали традиционното посещение при общопрактикуващите лекари и ще икономиса на британския бюджет около 3 милиарда паунда.

Не всички споделят тази идея. Нейните критици се опасяват, че новата система ще създаде ситуация, при която „технически изостаналите“ категории, като например пенсионерите, ще останат без подходяща медицинска помощ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари