fbpx
8.6 C
София

Британските онлайн търговци губят милиони заради правописни грешки

Най-четени

Правописните грешки в британските сайтове за електронна търговия водят до огромни финансови загуби. Причината е, че потенциалните купувачи се отнасят с недоверие към онлайн магазини, в които се срещат грешки в изписването на думите, информира BBC.

Данните по този въпрос са били изнесени по време на Конференцията на британската индустрия. Там специалистът Чарлз Дънкомбъл е представил проучване, според което само една грешка може да доведе до отлива на 50% от клиентите. Причина за това е фактът, че хората са чувствителни на тема пари и внимават къде ги харчат, особено когато това става онлайн. Сайтовете с пропуски в правописа будят подозрение, тъй като правописните грешки са запазена марка на измамниците, които правят фишинг сайтове.

Търговските сайтове трябва да наемат хора с отличен правопис ако искат да спечелят доверието на повече клиенти, но работници с подобна квалификация се намират трудно и струват скъпо. Особено важно е персоналът, който комуникира с клиентите да има отлични познания по правопис, защото основният метод, чрез който се общува с потребителите са текстовите съобщения.

Установено е, че в един от британските сайтове за електронна търговия оборотът се е удвоил, след като е била поправена само една правописна грешка. Доверието на клиента трудно може да бъде спечелено ако той види, че мястото където смята да си остави парите се поддържа от хора, които не са достатъчно грамотни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини