Британските потребители вече могат да използват сателитния интернет Starlink

11
2389

Първите потребители на сателитния интернет на Илън Мъск от Великобритания получиха необходимите комплекти за включване към Starlink – антена, рутер, закрепване и кабел. Цената на месечния абонамент за използването на Starlink е 89 паунда. Гаранциите относно достъпността на услугата и скоростта за обмен на информация са същите както и за САЩ. Освен това SpaceX започна активно преместване на сателитните групировки с цел услугата да бъде предложена на още 13 държави.

Още в началото на месец декември 2020 година се знаеше, че във Великобритания могат да се правят бета-тестове на тази услуга, но не бе известно кога обикновените потребители ще може да получат съответните комплекти и да се включат към Starlink. Още през първите дни на новата година първите британски тестери споделиха, че са получили съответното оборудване от SpaceX, което вече може да бъде закупено и от обикновените потребители.

Цената на един комплект от това оборудване във Великобритания струва 439 паунда, докато в САЩ цената му е 499 долара. Необходимо е да се заплатят и още 54 паунда за доставката. Цената на месечния абонамент е 89 паунда, а в САЩ същият абонамент струва 99 долара. Тоест, финансовите условия са много близки.

SpaceX гарантира скорост на широколентовия интернет достъп в рамките от 50 до 150 Mb/s с възможност за съвсем краткотрайни периоди на липса на сигнал. Латентността на сигнала е в пределите на от 25 до 35 милисекунди.

Започна оформянето на съответните разрешения за още десет държави. Това са Франция, Нова Зеландия, Южна Африка, Индия, Япония, Филипини, Аржентина, Бразилия, Чили и Колумбия, в които Starlink ще започне да работи през първата половина на тази година. През втората половина сателитният Интернет трябва да стане достъпен за Гърция и Германия, както и в другите страни от Европейския съюз.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари