Британските специални служби препоръчват задължително обновяване до Windows 10

17
1758

Microsoft почти ежедневно напомня за необходимостта от преминаване към най-новата версия на своята операционна система Windows 10. А сега тежката си дума казаха и британските специални служби. Това са Националният център по кибер сигурност NCSC (National Cyber Security Centre) и Центъра за правителствените комуникации GCHQ (Government Communications Headquarters).

Основното послание на специалните служби на Великобритания е да не се използва Windows 7 за работа с каквито и да било програми, в които се използват лични данни на потребителя, понеже информацията от тях задължително ще изтече и ще бъде продадена. Експертите на Обединеното кралство официално заявиха с Windows 7 да не се използват пощенски приложения и услуги, онлайн банкиране и други подобни ресурси.

Специалистите от NCSC специално подчертават важността на обновяването до актуалната към днешен ден операционна система на Microsoft. Тяхното мнение е, че с неподдържана Windows 7 не бива да се използва и дори прочита електронната поща.

На практика всички IT експерти са на същото мнение. Те заявиха, че използването на Windows 7 през 2020 година е категорично неприемливо. Те напомнят на всички как след спирането на поддръжката на Windows ХР хакери от най-различен калибър се нахвърлиха върху неподдържаната ОС, атакуваха потребите и откраднаха всичките им потребителски и лични данни. По този начин редица злоумишленици бързо забогатяха.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари