Британските специални служби препоръчват задължително обновяване до Windows 10

17
1673

Microsoft почти ежедневно напомня за необходимостта от преминаване към най-новата версия на своята операционна система Windows 10. А сега тежката си дума казаха и британските специални служби. Това са Националният център по кибер сигурност NCSC (National Cyber Security Centre) и Центъра за правителствените комуникации GCHQ (Government Communications Headquarters).

Основното послание на специалните служби на Великобритания е да не се използва Windows 7 за работа с каквито и да било програми, в които се използват лични данни на потребителя, понеже информацията от тях задължително ще изтече и ще бъде продадена. Експертите на Обединеното кралство официално заявиха с Windows 7 да не се използват пощенски приложения и услуги, онлайн банкиране и други подобни ресурси.

Специалистите от NCSC специално подчертават важността на обновяването до актуалната към днешен ден операционна система на Microsoft. Тяхното мнение е, че с неподдържана Windows 7 не бива да се използва и дори прочита електронната поща.

На практика всички IT експерти са на същото мнение. Те заявиха, че използването на Windows 7 през 2020 година е категорично неприемливо. Те напомнят на всички как след спирането на поддръжката на Windows ХР хакери от най-различен калибър се нахвърлиха върху неподдържаната ОС, атакуваха потребите и откраднаха всичките им потребителски и лични данни. По този начин редица злоумишленици бързо забогатяха.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Aни
Aни

NSA препоръчва минаване на Windows 10 за по лесно следене, роввичкане из потребителските дискове нон -стоп и прикачване обратно на всяка информация до която се докопа..WIn 10 буквално тече от всякъде ,чегърта всички свърза ни с него устройства.Дори да си отворил калкулатор той си чете и съсипва живота на дисковете общо взето тотална съсипия за целият хардуер. По голяма боза никога не е правена

Кошница с 24мв рам
Кошница с 24мв рам

Свали си live linux и като зареди махни флашката да не я хаби.

ха-ха-ха
ха-ха-ха

Аз препоръчвам всички да ми дадат ключовете за домовете си. Обещавам да не влизам като ги няма тях. Или ако вляза, нищо да не вземам. Честна пионерска!

Пък един познат препоръчва всички бутилки с алкохол на света да се изхвърлят в морето. Мислех, че е трезвеник, а той се оказа водолаз… :)))

мамут
мамут

В тази връзка е даже доказано как телеметричните данни износват / съкращават живота на flash / ssd дисковете! Ако не се лъжа и в този сайт с малко закъснение имаше новина за това, а решението е просто: attrib +r %appdata%|..|Local|Microsoft|MSIP|Telemetry|v1.7|*.* attrib +r %appdata%|..|Local|Temp|*.db поради филтри в сайт-коментарите изолиращи лява наклонена променете права черта на лява наклонена ‘) Относно препоръките на 5-те очи и други няколкобуквени организации, то е смешно и трагикомично! Имам системи с Windows 2000. все още непробити в мрежа, поради кадърно конфигурирани политики и права. Имам и система даже под Win98SE, която е извън мрежа и не само… Виж още »

Това ли са командите?
Това ли са командите?

attrib +r %appdata%\..\Local|Microsoft\MSIP\Telemetry\v1.7\*.*
attrib +r %appdata%\..\Local\Temp\*.db

Ако наистина е толкова лесно, значи цялата рода мургави сънародници, коиито Сатя Мангала назначи на мястото на уволнените бели програмисти в M$, действително са тотални безхаберници.

🐼c.free
🐼c.free

panda cloud free срещу емаили.

Андрей
Андрей

Или го препоръчват, или е задължително. Не може и двете. В изразът „препоръчват задължително обновяване“ няма смисъл.

Разум
Разум

Тези същите които ни препоръчваха да имаме по-кратки и прости пароли ли 😀

TNT
TNT

стига с това насяване на страх

Застраховки
Застраховки

😱 продава.

U4en
U4en

и за къф хонорар се занимават с тая дейност?

по-интересно е друго
по-интересно е друго

За к’ъф хонорар kaladata публикува такива „новини“?

Иван
Иван

За да видят хората как уиндолс 10 набира клиентелата си. Или с измама от задължителен ъпдейт или с заплахи от разни на които им е платено.

VistaForever!
VistaForever!

Windows 7 вече може да е в историята, но това не го прави задължително несигурен и опасен за ежедневна употреба. Не е самата операционна система, в която е риска за вашата сигурност, а начина по който я ползвате. Ако постоянно се врете да си търсите кракнати програми и читове, държите се безотговорно към паролите си или използвате еднакви такива навсякъде и най-вече оставяте Windows Defender като единствената антивиросна да ви защитава, тогава като ви хакнат така ви се пада. NSA , Британците и които и да са много добре знаят за уязвимости във операционните системи (та може те да са… Виж още »

Ники
Ники

И какво ще ми хакнат че ми е чудно 10 игри и порно сайта дет гледам 😂🤣

Мишо
Мишо

Обичам новини в които никой не застава с името а само се цитират учени, изследователи, агенции и др. организации.
Вервайте ми, това са най-достоверните новини!

Unix
Unix

  Ползвам   IBM AIX , та хич не ме грее за ингилизите.