Британски антипирати вдигнаха мерника на Пиратския залив

0
27

Лобистка група на Острова, която защитава интересите на различни британски творци, реши да атакува торент сайта The Pirate Bay. Организацията BPI поиска от най-големия доставчик на интернет в Англия да блокира достъпа до Пиратския залив, предаде BBC.

Лобистката организация е заплашила BT, че ако откаже да блокира достъпа до пиратския сайт ще предприеме правни мерки. Забавната индустрия вече постигна една голяма победа, като принуди телекома да блокира сайта Newzbin, за който се твърди, че подпомага разпространяването на нелегални материали.

„Към момента можем да потвърдим само, че сме получили писмо от BPI и в момента обмисляме какво да отговорим”, е официалната позиция на BT по въпроса.

Служители на телекома са добавили, че подобно блокиране на интернет сайт може да стане само след специална съдебна заповед. Източник на BBC е заявил пред медията, че BT няма желание да води дълги и скъпи съдебни битки, какъвто беше случаят с Newzbin.

„От изключителна важност е секторът, създаващ авторски продукти да се възползва от момента и да принуди интернет компаниите да се включат активно в борбата срещу нелегалните сайтове”, е заявил Ричард Молет, който е шеф на британската Асоциация на издателите.

Сайтът The Pirate Bay беше създаден през 2003 от група шведи и бързо се превърна в едно от най-популярните места за свободно разпространение на торенти в мрежата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари