Британски стартъп разработва технология за продуктово позициониране в стари филми и сериали

2
343

Рекламната компания Mirriad е разработила нова технология, която ѝ позволява безпроблемно да добавя ново продуктово позициониране в съществуващи филми и телевизионни предавания, съобщават от ВВС. Технологията, която вече е внедрена от китайска услуга за стрийминг, дава възможност да брандовете да вмъкват своите продукти и лога в съществуващи продукции – и дори да ги променят с течение на времето, без да се налага презаснемане. С други думи, гответе се да видите сцени от рода на сцената, в която Люк Скайуокър научава, че Дарт Вейдър е неговият баща, докато някъде отстрани, на видно място, има продуктово позициониране на… ще оставим засега на вашето въображение да избере на кой продукт.

За щастие обаче може и да не стигнем до такива сцени, тъй като правните въпроси и проблемите с авторските права вероятно ще се окажат непреодолими, или поне така смята кино критикът Ан Билсън в изявление пред Би Би Си. Но изданието отбелязва, че технологията за ретроактивно поставяне на продукти може да стане популярна в музикалната индустрия, тъй като артистите се опитват да получат нови приходи от съществуващата си библиотека с музикални видеоклипове, като добавят нови етикети, плакати и дори дрехи към собствените си продуктови линии.

„Технологията ще може да разчита изображения, да разпознава движенията и всичко останало“, каза изпълнителният директор на Mirriad Стефан Берингер пред Би Би Си. „Така че в старите продукции ще могат да бъдат добавени нови изображения, които човешкото око няма да разпознава, че са добавени в последствие, много след дебюта на продукцията.“, допълва той.

Mirriad не е единствената компания , която иска да използва тези технологии за продуктово позициониране. Технологичната компания Ryff казва, че дори може да приспособи определени рекламни към отделния зрител въз основа на неговата активност в интернет. По същество рекламите, които ви преследват в интернет, също ще могат да проникват и във филмите, които гледате вечер, тъй като изведнъж героите ще носят обувките, върху които сте кликнали, но не сте купили, или билборд с любимото ви вино се показва по време на сцена на преследване с кола.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари