Британски съд не призна патент на Motorola за синхронизиране на съобщения

0
21

Върховният съд в Лондон реши миналия петък, че патентът на Motorola касаещ синхронизирането на съобщения в многобройни платформи трябва да бъде обявен за нeвалиден. По начало, този патент описва технология за синхронизиране на съобщения между различни пейджъри. От мобилната компания обаче наскоро го използваха, за да повдигнат дела срещу Apple и Microsoft и техните услуги за синхронизиране на съобщения в iCloud и Xbox.

Съдията по делото Ричард Арнолд обясни, че регистрираният през 2002 година патент описва технология, която „е била очевидна за експерти в областта по това време“. По тази причина патентът трябвало да бъде обявен за невалиден. Microsoft със сигурност са доволни от развоя на събитията в страната. Още преди година те започнаха дело срещу Motorola в Лондон, като една от целите им бе именно да направят същия патент невалиден.

С това решение обаче войната между двете компании съвсем няма да свърши. Motorola и Microsoft се съдят в няколко страни, сред които Щатите и Германия. Всъщност, в Германия Motorola в момента се опитват да осъдят Microsoft в неправомерно използване на същия патент. Ако успеят да спечелят делото, те ще принудят софтуерната компания да им плати обезщетения за използването на технологията за синхронизиране на съобщения в услугите Live Messenger и ActiveSync.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари