Британски учени считат, че изкуственият интелект ще може да се сравни с човешкия след 25 години

4
20

Учените от Оксфордския университет са убедени, че изкуственият интелект само след 25 година ще може по възможности да се сравни с човешкия.

Специалистите допълват, че машинният интелект ще си изравни с човешкия, когато роботите ще могат да работят по-голямата част от професиите, които са типични за хората. Аналитиците отбелязват, че никой не бива да се учудва на тези прогнози, понеже и в наши дни компютърните алгоритми и промишлените роботизирани устройства изместват хората от пазара на труда. Съвременните технологии почти изцяло заменят фермерите, общите работници, банковия персонал,  продавачите-консултанти и дори частично юристите и част от медицинския персонал.

С развитието на изкуствения интелект, когато роботът ще може самостоятелно да опознава  и усеща околния свят, професиите, в които ще бъдат заети хора, бързо ще намаляват.

Няма как да не си спомним думите на Елън Мъск (Elon Musk), собственик и създател на SpaceX и Tesla Motors, който многократно предупреждава да се спре прекаленото и безразборното развитие на изкуствен интелект. Според Мъск, неконтролираният ИИ е много по-опасен от водородна бомба, а конгломератът от няколко ИИ може да сметне човечеството за спам и да го унищожи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари