fbpx
9.4 C
София

Британското правителство смята, че мрежите за комуникация са в опасност

Най-четени

Wi-Fi мрежите, които вече отдавна са заменили много от конвенционалните кабелни комуникационни линии, може да бъдат унищожен от глобалното затопляне.

Ако глобалното затопляне не унищожи човечеството чрез топлина, то ще разруши пътищата за неговата виртуална комуникация, смята правителството на Великобритания. В негов доклад се казва, че проблемът с глобален мащаб заплашва кабелните и безжични комуникационни канали, като на особен риск са изложени Wi-Fi мрежите.

Секретарят на правителството секретар Керълайн Спелман заяви, че икономиката на Обединеното кралство (а и на целия свят) е изградена от ефективни транспортни и комуникационни мрежи, без които по-нататъшното й развитие е невъзможно. Повреди в електрическата мрежа, в кабелните компютърни мрежи, както и във Wi-Fi мрежите, водят до влошаване на икономическата ситуация в страната – хора от различни страни и градове просто не могат да се договорят за каквото и да било по интернет заради непрекъснато разпадащата се връзка.

Високите температури, причинени от глобалното затопляне и все по-честите дъждове, които също са резултат от глобалното затопляне, могат да намалят обхвата на сигнала на Wi-Fi. Фиксирани мрежи също са под заплаха: кабелите често се прокарват под земята, която заради сухия или, обратно, прекалено влажен климат има свойството да се напуква, пропада или размества. Понякога това води до повреди на скъпата оптика, пише порталът tgdaily.com. Въздушното окабеляване също не е панацея, смята британското правителство. Увеличаването на броя на падащите дървета, вятърът, екстремалните климатични условия – всичко това може да прекъсне или изтръгне кабела от опората му и да направи невъзможно неговото по-нататъшно използване.

Докладът на правителството предупреждава всички компании, свързани по някакъв начин с телекомуникациите: необходимо е да се подготвят съвременни средства за комуникация, адекватни на променящия се климат на планетата, в противен случай световната икономика може да рухне. Част от подготовката е увеличаването на здравината на кабелите. Същото се отнася и за електрическите мрежи и железопътните линии, които също засега все още не са защитени от пропадане на почвата. Великобритания ще инвестира в подобна подготовка около 200 милиарда паунда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини