Бритиш петролиум спретна PR кампания в Google

0
29

Компанията Бритиш петролиум, която е отговорна за гигантския петролен разлив създал екологична катастрофа, провежда кампания в своя защита посредством рекламната мрежа на Google. Британците са откупили първите места от резултатите по някои ключови думи.

Ако решите да търсите информация, в най-голямата търсачка, използвайки ключовата фраза „oil spill”, веднага ще попаднете на спонсорираните от Бритиш петролиум резултати. Компанията има сериозни проблеми с имиджа си, особено след като американският президент Барак Обама официално съобщи пред медиите, че в момента обсъжда с експертите си кой точно е отговорен за петролния разлив, за да знае чий задник да срита.

Негативната кампания срещу петролната компания се разраства по-бързо от петролния разлив. В социалната мрежа Facebook има групи с милиони хора, които смятат да бойкотират сайтовете на компанията. Една дизайнерска фирма създаде разширение за браузъра Firefox, което покрива с мазни петна всички споменавания за Бритиш петролиум в мрежата. В Twitter беше пуснат сатиричен канал относно проблема с разлива. Каналът се радва на огромна популярност и съсипва имиджа на компанията.

Със закупените водещи позиции в Google британците искат да покажат своята версия за цялата историята. Това не е непозната практика и се прилага често. Освен в Google, подобна кампания Бритиш петролиум са пуснали и в Yahoo.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари