fbpx
3.7 C
София

Броят на ИТ аутсорсинг центровете в Индия продължава да расте

Най-четени


Големи мултинационални компании са създали около десет нови ИТ центрове за услуги в Индия през последните две години, като общата сума е около 200.

На 8 април, консултантската фирма Zinnov публикува информационен бюлетин за индийските ИТ центрове и тяхната способност да предоставят изцяло собствени услуги на глобалните компании.

Там се посочва, че сред Fortune 500 компаниите, около 125 имат присъствие в Индия и се очаква броя да се удвои до 2015 година.

В бюлетина се констатира, че американците водят класацията, сред които са Allstate и Wal-Mart, следвани от европейските гиганти, като British Telecom. Те основно се отправят към Бангалор.

През 2012 г. имаше близо 45 големи банкови и финансови центрове за услуги, което представлява увеличение от около 10% през последните две години. Здравеопазване и научно-развойна дейност са зараждащ се сегмент. Компании като Royal DSM и Sigma Aldrich наскоро създадоха центрове, следвайки примера на компании, които са от дълго време в Индия, като Novartis и Cerner.

Консултант-мениджърът Сундара Вишванатан заяви, че глобалните компании използват своите индийски ИТ дъщерни дружества за да осъвременят своята инфраструктура.

„Интересно е да се отбележи, че причината за създаването на нови центрове е от далеч по-стратегически характер, отколкото от тактически съображения за разходи и оптимизация“, добави той.

В бюлетина също така се казва, че това ще донесе на индийските аутсорсинг и ИТ доставчици на услуги, сума от порядъка на $ 1 милиард.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини