Броят на потребителите на мобилни устройства надхвърли 5 млрд.

1
12

Според докладите на We Are Social и Hootsuite, две трети от населението на нашата планета притежават мобилни устройства. Това са 5 милиарда души. При това, смартфоните съставляват 80% от мобилните устройства.

Населението на Земята се оценява на 7,511 милиарда души. Повече от половината — 54% — живеят в градовете. Малко по-малко — 51% или 3,811 милиарда души — имат достъп до Глобалната мрежа. Най-популярните ресурси в интернет, очевидно са социалните мрежи: техните активни потребители са 2,895 милиарда души или 39% от населението. Мобилните устройства за достъп до социалните мрежи се радват на 2,692 милиарда души, или 36% от населението.

Имайте предвид, че само в мрежата на Facebook активните потребители са 1,938 милиарда души. Въпреки, че в последно време се наблюдава лек отлив, като цяло тенденцията към растеж се запазва, така че след няколко седмици броят на акаунтите трябва да надмине 2 милиарда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Броят на потребителите на мобилни устройства надхвърли 5 млрд."

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
noname
noname

Да ама тия малоумници не отчитат 1 прост факт. Близо половината трафик в интернет е генериран от роботи не от хора. Фейсбук, Youtube итн. вкл.