4.2 C
София

Броят на потребителите на LinkedIn надхвърли 300 милиона

Най-четени

Както съобщава най-голямата социална мрежа за търсене и установяване на делови контакти LinkedIn, броят на нейните потребители от над 200 страни по целия свят е надхвърлил 300 милиона души, като само от началото на 2014 г. са регистрирани над 23 млн. нови акаунти. Трябва да се отбележи, че значителна част от потребителите – около 100 милиона – се намират в САЩ, а сред страните с най-голям брой абонати след Съединените щати са Великобритания, Канада, Индия и Бразилия.

Както отбелязва старши вицепрезидентът на LinkedIn Дееп Нишар, потенциална аудитория на социалната мрежа са 3,3 милиарда служители по целия свят. Мобилността се превръща в приоритетно направление за развитие. По оценки на LinkedIn, през 2014 г. около половината от общия трафик на социалната мрежа ще бъде генериран от мобилни устройства. Към днешна дата в Обединеното кралство, Швеция, Сингапур, Малайзия, Коста Рика и Обединените арабски емирства LinkedIn се използва предимно от мобилни устройства, а не от персонални компютри. Ежедневно мобилните потребители на социалната мрежа разглеждат 15 милиона профили и 1,45 млн. работни места.

Компанията е инициирала програмата за обучение Mobilize, в рамките на която всички разработчици на LinkedIn трябва да преминат курс за обучение в работа с iOS, Android и HTML5. Към момента такова обучение са преминали около една четвърт от служителите. В допълнение, LinkedIn пусна и няколко мобилни приложения – за самата социална мрежа LinkedIn, както и Contacts, Pulse, Recruiter Mobile и SlideShare.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини