Броят на станциите за бързо зареждане Tesla Supercharger превиши 20 хиляди

2
298

Автомобилната компания на Илън Мъск публикува информация за своето поредно достижение – броят на станциите за бързо зареждане Tesla Supercharger в целия свят превиши 20 хиляди бройки. За да бъде постигната тази цел бяха необходими 8 години.

Да си припомним че в края на 2018 година Мъск обеща да увеличи броя на Supercharger станциите до 23 хиляди броя, което трябваше да стане към края на 2019 година. Но възникнаха затруднения с изграждането на зарядните станции от трето поколение Supercharger V3.

В същото време през последните месеци Tesla осезателно ускори темповете и в края на месец септември в целия свят имаше 17,5 хиляди станции за бързо зареждане на електромобили. Към края на 2019 година веригата Tesla Supercharger имаше 15 000 станции в 1 716 локации в целия свят. Вижда се, че през последните два месеца автомобилната компания на Илън Мъск е изградила повече станции за бързо зареждане на електромобили, отколкото за всичките първи девет месеца на 2020-та година.

Третото поколение на станциите за бързо зареждане на електромобили Supercharger V3 предлага двойно по-голяма мощност от 250 KW в сравнение с предишното поколение. Най-популярният модел на Тесла – електромобилът Model 3 е съвместим с тези станции и пет минути зареждания в Tesla Supercharger осигуряват 120 километра пробег. Предишното поколение станции за бързо зареждане на електромобили Supercharger осигуряват зарядна мощност от 120 до 140 KW.

3.5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари