Броят на IoT-устройствата през тази година ще достигне до 8,4 млрд

0
69

Към края на тази година, броят на устройствата на Интернет на нещата, използвани по целия свят, ще се увеличи с 31%, а по-голямата част от разходите на пазара ще бъде в корпоративния сектор. До това заключение стигнаха анализаторите на Gartner.

Според прогнозите, през 2017 г. в световен мащаб ще има 8,4 милиарда IoT-устройства срещу 6,4 милиарда през миналата година. До 2020 г. цифрата ще се увеличи до 20,4 милиарда. Основният двигател за растежа на пазара според изследователите ще са страните, като Китай, Северна Америка, както и Западна Европа, където делът на IoT-оборудването ще достигне 67% от общия обем в света до края на годината.

Повечето IoT-продукти се отнасят до потребителския сегмент: през тази година броят им ще достигне 5,2 милиарда срещу 3,1 милиарда в компаниите. Въпреки това, по отношение на приходите корпоративният сектор ще е водещ, чийто дял ще възлиза на $964 милиарда приходи, а потребителите ще похарчат за тези решения само $725 млрд. през 2017 година.

Директорът по изследванията в Gartner Питър Мидълтън отбелязва, че най-често обикновените потребители ще използват технологиите на Интернет на нещата в телевизорите и колите, а бизнесът — в системите за видеонаблюдение и интелигентните уреди за отчитане на електрическата енергия.

Според експертите на Gartner, IoT-услугите (професионални, потребителски и комуникационни) ще играят важна роля в растежа на пазара на Интернет на нещата в естествено изражение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари