Броят трансакции в биткойн мрежата достигна 10-месечен максимум

2
824

На 12 ноември броят потвърдени трансакции в основната биткойн мрежа превиши 300 000. Според статистиките на blockchain.com, подобно ниво за последен път е фиксирано в края на месец януари тази година.

Да отбележим, че основната криптовалута достигна максималния си брой трансакции през месец декември 2017 година, когато техният брой превиши 490 000. Последва спад, който продължи до месец април тази година, когато броят трансакции спадна до 135 129, а след това започна плавно възстановяване. Хешрейтът на биткойн мрежата демонстрира уверен ръст, започнал през месец декември миналата година като през последните два месеца той се колебаеше между от 45 TH/s и 60 TH/s.

В същото време, цената на биткойна леко нарасна от $6300 на $6500.

Аналитиците на Coinmetrics.io допълват, че само един от всеки четири биткойна се използва за осъществяването на трансакции. Останалите се съхраняват в сметките на потребителите, без да се придвижват в адресите на биткойн мрежата.

Да си припомним, че преди няколко дни Ерик Ворхес (Erik Voorhees), CEO на платформата ShapeShift за обмен на криптовалути в реално време заяви, че държавният дълг на САЩ може да доведе до ръст в цената на биткойна. Може би ще видим нов скок в цената на основната криптовалута.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари