Бум в търсенето на лаптопи в Източна Европа

0
8

Ръстът в продажбите на компютри в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка се е забавил през второто тримесечие на 2004 г. до 21% на годишна база, срещу 33% увеличение на същата база за сравнение през първото тримесечие. Това показват обявените днес данни от изследователския кабинет IDC.

Продажбите на преносими компютри са скочили с над 60%, а при настолните компютри увеличението е от 16%.

“Популярността на лаптопите, особено в Източна Европа, носи увеличение на приходите от продажби от 26,8% на годишна база. Това увеличение балансира в известна степен загубата от постоянния спад на цените”, обясняват от кабинета за изследвания.

Пазарът в Централна и Източна Европа е бил по-динамичен в сравнение с този в Близкия Изток и Африка. Увеличението на продажбите на преносимите компютри за първия регион е със 70%, или 20 пъти повече сравнено с втория, а при настолните компютри увеличението е съответно със 17,5% и 13,8%.

Източник: Investor.bg

СПОДЕЛИ
Предишна новинаНов изглед за Sony Ericsson P800
Следваща новинаCDBurnerXP Pro 3.0.109
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

Извести ме за
avatar
wpDiscuz