Бургерът с месо от растения вече се предлага в Burger King

7
758
Звучи като шега в Деня на шегата, но всъщност е съвсем сериозно: бургерът без месо вече е по щандовете на популярна американска верига за бързо хранене.
Burger King има план да привлече нови клиенти и да насърчи закоравелите фенове на марката да посещават по-често ресторантите ѝ.

Хранителната верига обяви в понеделник, че пуска пробно нови бургери на растителна основа, в 59 ресторанта в Сейнт Луис. Ако се приема добре, Burger King безмесния бургер ще се продава и в цялата верига.

С „Impossible Whopper“ Burger King се надява да „даде възможност на всеки, който иска да яде бургер всеки ден, но пък не желае да консумира ежедневно говеждо, да намери повод да посети нашите ресторанти“, обяви Крис Финацо, президент на Burger King за Северна Америка.  „Това е и начин да насърчим вегетарианците също да опитат от менюто ни“.

От година веригата правеше опити да измисли начин да добави опция за бургери на растителна основа в менюто си. „Има голям интерес към растителните бургери“, отбелязва Финацио.

Безспорно, да изключим тлъстото месо от менюто носи ползи за здравето. Impossible Whopper има по-малко калории от „оригиналния“ бургер с говеждо месо Whopper, без трансмазнини е  и няма да покачи холестерола ви.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ПетърБахтиbootУбавец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Убавец
Убавец

Закривайте я тази държава.. вече и хамбургерите им са измама !!!

Бахти
Бахти

Няма никакъв начин мирисът и вкусът да са същите. Да не говорим, че начина по който се нахранва човек с месо никой треволяк не може да го замести. Човека не е тревопасно животно и никога не е бил, от време оно си е месояден.

boot
boot

А, питаи виганите.. Пък точно в БГ цените на „месните продукти“ са кристално ясни колкото и цените на „млечните“ – суровините по-скъпи от крайния продукт без транспорт, обработка, печалба и ДДС. В комбинация с цените в чужбина, кой би искал да продава в БГ? И аз да имам прасета, коведа – от какво трябва да съм болен, че да им продавам месото в БГ? Да речем имам някаква гадна болест – е колко да е гадна, че да ме кара да продавам мръвка на цената на диворазтящ плевел? И някак си, у БГ става магията… ефтини месни и млечни продукти.… Виж още »

boot
boot

Ади, можем да учим чужденците как с по 1 долар за литър мляко (примерно) могат да направят сирене (от седем литра мляко) за 4 долара. Или как кило свинско е 10 долара, ама салам, с всичките му обработки и т.н. – струва долар за 200гр. Уелкъм ту Бългерия.

boot
boot

Един виц 😉
Мирянин отива при духовник в църква с въпрос:
– Мога ли да ям колбаси, когато постя?
Попът рекъл: – може, ако са по-евтини от 2лв.

Бахти
Бахти

Веганите ще ги питам точно толкова, колкото и антиваксърите. Естествения подбор си знае работата.

Петър
Петър

Няма полезна храна в Burger King… Освен ако не вярваме че белият хляб и гмо-соята са полезни.
Сега чакаме пилешките хапки за вегани…