Буря в САЩ събори Netflix, Instagram и Pinterest

0
20

Без значение колко добре е подсигурена една интернет услуга, винаги има възможност за издънки, които да я изведат от строя. Сред най-популярните причини за срив на големи сайтове обикновено са проблеми с хакери, софтуерни бъгове и повреди в хардуера. Природният фактор обаче също не трябва да бъде подценяван. Това разбраха Netflix, Instagram и Pinterest, съобщи Digital Trends.

Популярните онлайн услуги бяха засегнати заради буря, която причини проблеми със захранването на сървърен център, използван от Amazon. Става въпрос за обект в Северна Вирджиния, който е преустановил работа заради спряно от силна буря захранване. Съоръжението е ключово в хостинг услугата Elastic Compute Cloud, от която зависят Netflix, Instagram и Pinterest.

Облачната услуга на Amazon стана жертва на истински облаци и то гръмотевични. Сред жертвите на бурята имаше и множество други сайтове с по-малък обхват на действие.

Сайтът на Instagram се зареждаше трудно и на него имаше съобщение, което указва, че проблеми с електричеството във Вирджиния са засегнали повечето от сървърите, на които се разчита.

Голяма част от засегнатите компании се обърнаха към микроблогинг платформата Twitter, за да информират хората какво се случва с услугите им. Сред най-разочарованите потребители бяха тези на услугата за поточно видео Netflix. Някои от тях се оплакаха, че стриймингът е спрял точно на най-интересното място в телевизионното предаване, което са гледали.

Ефектите от петъчната буря върху Elastic Compute Cloud са сериозни и Amazon работи за отстраняването на проблемите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари