Бутерин дарил над $700 000 на организация, изследващата бъдещето на изкуствения интелект

6
437

Мненията относно това дали изкуственият интелект ще донесе повече полза или вреда на човечеството са поляризирани. Докато едните смятат, че той ще помогне на човечеството да направи следващата стъпка в своето развитие, другите са убедени, че „Терминатор“ не е просто забавление, а съвсем реално предупреждение. Именно тук е мястото на Институтът за изследване на машинния интелект (Machine Intelligence Research Institute, MIRI), чиято цел е да изследва вероятностите и да направи възможно с проучванията си да сме подготвени за AI революцията, която вече е в ход. Изглежда MIRI има страхотен приятел в лицето на създателя на Ethereum Виталик Бутерин. NewsBTC предава, че само за миналата година, Бутерин е дарил почти 764 000 на института. Интересно е, че криптоентусиастие изглежда се интересуват живо от темата, като организацията е получила две трети от даренията към нея именно под формата на криптовалута.

Даряването на криптомонети на изследователски центрове и организации не е чуждо на криптоентусиастите. Наскоро разбрахме за потоци от виртуални пари, изсипващи се към центрове, които се занимават с изследвания в областта на удължаването на човешкия живот. Самият Бутерин отправи предупреждение към криптобщностите, че ако те се фиксират единствено в забогатяването, той би напуснал. Според него, целта на новата валута е да се помага на човечеството.

За последно той се появи в Twitter, за да напомни две важни неща: криптовалутите могат да се сринат до нула за отрицателно време и ако някой мисли да вложи средствата, които е събирал цял живот, ще сбърка: традиционните вложения все още са за предпочитане.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
до МангалатаПенчоМангалата0.0 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
0.0
0.0

Богатите(божие тото) се страхуват от ИИ и смърта
т.е.
да не обеднеят !

0.0
0.0

Според него, целта на новата валута е да се помага на човечеството.

Не слушай какво говори
а гледай какво прави !!

дарил 700 000 на ИИ институт за да се предпази.
А бедните що не дари на бедните в европа ??

Мангалата
Мангалата

Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот.
И освен това може човека да не иска да храни подчовеци ( бедните в европа ).

Анонимен
Анонимен

Ало комисията по дискриминация – нарушава се европейската конвенция за правата на човека

!! бедните европейци са подчовеци !!

до Мангалата
до Мангалата

Друга е логиката на богатите. А именно: „Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба, назначи го за рибар, дай му служебна въдица и ще той ще те храни цял живот.“.

0.0 е много прав! Богатите може да си позволяват каквото си поискат, защото паразитират върху труда на обикновените хора, но един ден и те ще умрат като всички останали. А ковчегът джобове няма! Затова им треперят задниците и се опитват да си купят с награбените пари безсмъртие. Но един по един и те отиват да нахранят червеите…

Пенчо
Пенчо

Ти виждал ли си какво става като се дадат пари на бедните? Стават още по бедни след това или умират за броени месеци…