Бутерин дарил над $700 000 на организация, изследващата бъдещето на изкуствения интелект

6
468

Мненията относно това дали изкуственият интелект ще донесе повече полза или вреда на човечеството са поляризирани. Докато едните смятат, че той ще помогне на човечеството да направи следващата стъпка в своето развитие, другите са убедени, че „Терминатор“ не е просто забавление, а съвсем реално предупреждение. Именно тук е мястото на Институтът за изследване на машинния интелект (Machine Intelligence Research Institute, MIRI), чиято цел е да изследва вероятностите и да направи възможно с проучванията си да сме подготвени за AI революцията, която вече е в ход. Изглежда MIRI има страхотен приятел в лицето на създателя на Ethereum Виталик Бутерин. NewsBTC предава, че само за миналата година, Бутерин е дарил почти 764 000 на института. Интересно е, че криптоентусиастие изглежда се интересуват живо от темата, като организацията е получила две трети от даренията към нея именно под формата на криптовалута.

Даряването на криптомонети на изследователски центрове и организации не е чуждо на криптоентусиастите. Наскоро разбрахме за потоци от виртуални пари, изсипващи се към центрове, които се занимават с изследвания в областта на удължаването на човешкия живот. Самият Бутерин отправи предупреждение към криптобщностите, че ако те се фиксират единствено в забогатяването, той би напуснал. Според него, целта на новата валута е да се помага на човечеството.

За последно той се появи в Twitter, за да напомни две важни неща: криптовалутите могат да се сринат до нула за отрицателно време и ако някой мисли да вложи средствата, които е събирал цял живот, ще сбърка: традиционните вложения все още са за предпочитане.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари