Бутерин дарил над $700 000 на организация, изследващата бъдещето на изкуствения интелект

6
431

Мненията относно това дали изкуственият интелект ще донесе повече полза или вреда на човечеството са поляризирани. Докато едните смятат, че той ще помогне на човечеството да направи следващата стъпка в своето развитие, другите са убедени, че „Терминатор“ не е просто забавление, а съвсем реално предупреждение. Именно тук е мястото на Институтът за изследване на машинния интелект (Machine Intelligence Research Institute, MIRI), чиято цел е да изследва вероятностите и да направи възможно с проучванията си да сме подготвени за AI революцията, която вече е в ход. Изглежда MIRI има страхотен приятел в лицето на създателя на Ethereum Виталик Бутерин. NewsBTC предава, че само за миналата година, Бутерин е дарил почти 764 000 на института. Интересно е, че криптоентусиастие изглежда се интересуват живо от темата, като организацията е получила две трети от даренията към нея именно под формата на криптовалута.

Даряването на криптомонети на изследователски центрове и организации не е чуждо на криптоентусиастите. Наскоро разбрахме за потоци от виртуални пари, изсипващи се към центрове, които се занимават с изследвания в областта на удължаването на човешкия живот. Самият Бутерин отправи предупреждение към криптобщностите, че ако те се фиксират единствено в забогатяването, той би напуснал. Според него, целта на новата валута е да се помага на човечеството.

За последно той се появи в Twitter, за да напомни две важни неща: криптовалутите могат да се сринат до нула за отрицателно време и ако някой мисли да вложи средствата, които е събирал цял живот, ще сбърка: традиционните вложения все още са за предпочитане.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
5 Автори на коментарите
до МангалатаПенчоМангалата0.0 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
0.0
0.0

Богатите(божие тото) се страхуват от ИИ и смърта
т.е.
да не обеднеят !

0.0
0.0

Според него, целта на новата валута е да се помага на човечеството.

Не слушай какво говори
а гледай какво прави !!

дарил 700 000 на ИИ институт за да се предпази.
А бедните що не дари на бедните в европа ??

Пенчо
Пенчо

Ти виждал ли си какво става като се дадат пари на бедните? Стават още по бедни след това или умират за броени месеци…

Мангалата
Мангалата

Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот.
И освен това може човека да не иска да храни подчовеци ( бедните в европа ).

до Мангалата
до Мангалата

Друга е логиката на богатите. А именно: „Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба, назначи го за рибар, дай му служебна въдица и ще той ще те храни цял живот.“.

0.0 е много прав! Богатите може да си позволяват каквото си поискат, защото паразитират върху труда на обикновените хора, но един ден и те ще умрат като всички останали. А ковчегът джобове няма! Затова им треперят задниците и се опитват да си купят с награбените пари безсмъртие. Но един по един и те отиват да нахранят червеите…

Анонимен
Анонимен

Ало комисията по дискриминация – нарушава се европейската конвенция за правата на човека

!! бедните европейци са подчовеци !!