Виталик Бутерин, създател на Ethereum и популяризатор на настоящата криптореволюция, смята, че крипто общността трябва да спре да бъде толкова индивидуалистична – по начина, по който са се държали първите шифропънкове в зората на индустрията, цитира думите му Blockspoint. За разлика от тогава, днес правилният път е да се използва блокчейн, за да изградиш иновативни системи, които ще са от полза на цялото общество. Думите му идват от наскоро провелата се конференция RadicalxChange.

Бутерин е убеден, че т.нар. „шифропънкове“ се държат като индивидуалисти, виждайки единствено себе си, като единствена сила за вземането на решения. Но криптовалутите са повече от просто блокчейн транзакции между две страни.

Създателят на Ethereum припомня това, че криптовалутите и по-точно биткойна се раждат от пепелта на голямата финансова криза от 2008-09. Тогава, мистериозният създател на BTC, Сатоши Накамото, вгражда заглавие за срива на британските банки в първия въобще криптоблок – т.нар. „блок на сътворението“ (genesis block). Това, допълва Бутерин, е било знак, че криптовалутите ще са нещо съвсем различно и много по-голямо.

По отношение на някои коментари, че криптообщност в действителност не съществува, Бутерин е убеден, че такава има и нещо повече. Бутерин припомня, че дигиталните валути не означават само пари. Става дума за система, в която трябва да мислиш за управлението, контрактите, общите очаквания на общността, както и вземането на общи решения и провеждането на дискусии относно всеки възникнал въпрос относно мрежата.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ИзидороСушисадасдdjagi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
djagi
djagi

уанкоин на ружа е истината…

садасд
садасд

Пълен блъф са всичките крипто валути.
Вече балъците стават все по-малко, и който се е набутал прави какво ли не, за да избие. Да, ама за това трябват нови балъци. А такива няма 🙂

Суши
Суши

бахти уруда

Изидоро
Изидоро

Всички създатели на криптовалути са алчни измекяри.
Нямат бъдеще криптовалутите, освен ако ги наложат насила.