В ОС Windows 10 бе открит бъг, заради който при копиране на файлове от едно място на друго във включеното към компютъра Android устройство се губят файлове, ако се използва експлоръра.

Засегнати са файловете, които се копират от една папка на Android в друга чрез MTP или PTP USB връзка. Копирането на файлове в самата Windows 10 е нормално.

По този начин, ако се включи Android устройство към компютър с Windows 10 и се преместват файлове от вградената памет към картата памет или обратно чрез експлоръра на компютъра, данните могат да бъдат безвъзвратно изгубени. Прехвърлянето на файловете се изобразява, но те не се копират, а тяхното възстановяване е невъзможно.

Всичко това се отнася само за Windows 10. В операционните системи Windows 7 и 8 няма такъв проблем. Засегнати са няколко Android смартфона, включително моделите на OnePlus и LG, Google Nexus и Pixel, HTC U11, Nokia, Xiaomi и Sony. Устройствата на Samsung и BlackBerry работят нормално.

Microsoft засега не коментира бъга, но на потребителите се препоръчва да си направят резервни копия на данните, пред да включат своето Android устройство към компютъра. Проблемът се проявява само при копиране от Android папка към Android папка. От телефона към компютъра и обратно, копирането е нормално.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари