В ОС Windows 10 бе открит бъг, заради който при копиране на файлове от едно място на друго във включеното към компютъра Android устройство се губят файлове, ако се използва експлоръра.

Засегнати са файловете, които се копират от една папка на Android в друга чрез MTP или PTP USB връзка. Копирането на файлове в самата Windows 10 е нормално.

По този начин, ако се включи Android устройство към компютър с Windows 10 и се преместват файлове от вградената памет към картата памет или обратно чрез експлоръра на компютъра, данните могат да бъдат безвъзвратно изгубени. Прехвърлянето на файловете се изобразява, но те не се копират, а тяхното възстановяване е невъзможно.

Всичко това се отнася само за Windows 10. В операционните системи Windows 7 и 8 няма такъв проблем. Засегнати са няколко Android смартфона, включително моделите на OnePlus и LG, Google Nexus и Pixel, HTC U11, Nokia, Xiaomi и Sony. Устройствата на Samsung и BlackBerry работят нормално.

Microsoft засега не коментира бъга, но на потребителите се препоръчва да си направят резервни копия на данните, пред да включат своето Android устройство към компютъра. Проблемът се проявява само при копиране от Android папка към Android папка. От телефона към компютъра и обратно, копирането е нормално.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Rado
Rado

Какво значи „место“ – на български ли е това? Да не би да е „месо“?

До Rado
До Rado

Значи „място“!

Tish
Tish

haha, tova mi se slu4i onzi den, kopirah si mp3-ki, vlizam v kolata tykmo 6te puskam ot tela, tam nqma ni6to…. windows 10 – krasavec…

До Tish
До Tish

Не съм го пробвал, но едва ли го имам този проблем. „Малко“ идиотски ми се вижда този бъг. Все едно просто е допусната грешка от някой без никакъв опит, и за първи път борави с Windows 10 и Android устройство. Или просто е бил пиян… ама пък аз съм със Samsung а за него пише, че няма проблем. @Tish – какъв модел ти е смартфона?

bluewater
bluewater

Да пишем с латиница на Български е като да пишем с л@ин@ по стената, чете се но не е красиво.

Hahahah
Hahahah

Ебаси тъпия Windows, не може един файл да копира!

До Hahahah
До Hahahah

Идиотски бъг…

ssg
ssg

Проблемът ми се случи с Lenovo A5000.

До Hahahah
До Hahahah

В Lenovo по принцип много проблеми има! Затова предпочитам Samsung.

bluewater
bluewater

Lenovo се пипа само когато трябва да обясниш нещо на собственика на Lenovo-то. :-)))

иметоми
иметоми

а при мен windows 10 дори не може да копира файлове от samsung galaxy s7 – в никаква посока…

bluewater
bluewater

В Windows базирани системи важна и обемна (много файлове и папки) информация никога ама никога не се изрязва (cut) и после поставя (paste) дори когато се ползва специализиран софтуер винаги трябва да се копира (copy) и после поставя (paste). След поставянето се проверява поне бройката на копираните папки и файлове и чак след това се изтриват от източника. Личен опит от ползване на почти всички Windows версии излизали до сега.
Не е имало версия която да не ми даде поне един път грешка.