fbpx
14.1 C
София

Бъг в приложението Google News разорява потребителите

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Редица потребители на онлайн услугата Google News се оплакаха, че приложението харчи гигабайти данни, докато работи във фонов режим. Оплакванията започнаха да се появяват във форума за техническа поддръжка на Google.

Според думите на един от потребителите, приложението незабелязано му е изразходвало над 12 GB мобилен трафик, докато е нямал достъп до Wi-Fi. Той е трябвало да заплати на своя мобилен оператор допълнителни $75 за надхвърляне на трафика по тарифата. При това в устройството е била включена опцията за сваляне на данни само чрез Wi-Fi връзка, която не позволява тегленето на файлове чрез мобилната връзка.

С подобен проблем са се сблъскали и други потребители. Един от пострадалите се оплака, че Google News е изразходвал 24 GB мобилен трафик във фонов режим. Това е станало причината той да задлъжнее с $385.

Първите отзиви за този проблем се появиха през месец юни тази година. След два месеца Google обеща да реши проблема. Но явно е останал някакъв бъг, понеже все още има оплаквания от изразходван мобилен трафик.

Според популярния уеб портал The Verge, единственото решение на проблема е цялостното премахване на приложението. Засега няма отговор от Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини