При Windows 10 и до сега се е случвало да има проблеми. Последният ъпдейт обаче минава границата. Води до появата на син екран (BSOD) и дори до изтриване на файлове.

Потребители, които са изтеглили Windows 10 KB4549951 ъпдейта докладват за редица проблеми – от системни грешки до изтриване на информация без позволение. Microsoft пуснаха последните обновления на 14 април, за да решат няколко проблема със сигурността.

Windows 10 бъг с щипка изтриване на файлове

Да, и синият екран е крайно неприятен, но изчезването на файлове още повече. Windows Latest докладва, че жертви на бъга споделят за документи, снимки, лични настройки и редица файлове, които са изчезнали след инсталацията на въпросния ъпдейт.

„Този ъпдейт е кошмарен. Изтри моите файлове, снимки и документи, които бяха на системния дял, както и приложенията, които бях изтеглил от Windows Store”, пише потребител в коментарите на Windows Latest.

 

“Предполагам, че последният ъпдейт се е случил миналата нощ. Тази вечер пускам компютъра си и всички настройки, които съм правил до сега, изчезнаха. Нямам отметки във Firefox или Chrome. Търсачката по подразбиране беше Bing, а браузърът по подразбиране – Internet Explorer. Уолпейпърът ми беше премахнат.“, пише друг пострадал във форума на Microsoft.

Какво да направим ако имаме проблем?

Трябва да се върнете към предишна, по-стабилна версия на операционната система. Тъй като в новите версии се поправят дупки в сигурността, направете това, само ако наистина имате проблем с KB4549951.

Това става от менюто Settings -> Update & Security -> Windows Update (от лявата страна) -> View Update History. Там намирате KB4549951, деинсталирате го и рестартирате компютъра си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

19 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари