Бъдещето на Fitbit остава несигурно

1
54

Fitbit анонсира актуалните си финансови резултати и от тях личи, че компанията за носими джаджи преживява немалка криза.

Приходите за последното тримесечие са спаднали, същото се отнася и за продадените бройки артикули – съответно 353 милиона долара и 3.4 милиона джаджи срещу 586 милиона доара и 5.7 милиона джаджи същото тримесечие миналата година.

Новите продукти – Fitbit Charge 2, Fitbit Alta HR и Fitbit Flex 2 – дават цели 81 процента от приходите. Интересно е обаче, че потребителите, които притежават устройства на компанията не ги ползват непременно толкова често. Немалък е процентът на джаджите, които са били неактивни 90 или повече дни.

Fitbit залага много на първия си пълноправен умен часовник, който евентуално ще ѝ помогне да излезе от кризата или пък да затъне още повече. Той ще акцентира върху функциите за фитнес и няма непременно да работи с Android. Като функционалност той ще е съвсем базов, но с няколко ключови характеристики, които трябва да го отличават от останалите модели.

Часовникът се очаква през празничния сезон тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари