Изследване на Huawei дава отговор на въпроса как смартфонът ще бъде нашия най-верен спътник за лято 2017 – вече няма нужда да носим камера, GPS или дори пътеводител

Традиционните фотоапарати не са вече задължителни или поне не по време на отпускарския сезон, за сметка на смартфоните – това сочат данните на проучването Huawei Summer Barometer 2017 сред 12 европейски страни.

84% от участващите в изследването българи ще правят селфи снимки и ще споделят снимки и видеа в социалните мрежи това лято, с което заемаме първото място в класацията сред другите участници, изпреварвайки Румъния, Сърбия, Гърция, Унгария, Полша и 4 скандинавски страни. 72% от сънародниците ни ще слушат музика онлайн по време на лятната почивка, а 88% ще използват устройствата си за навигация през лятото.

В демографски план за страната, мъжете преобладават над дамите в използването на повечето технически функции на смартфон устройствата, но жените преобладават в използването на селфи стикове, сваляне и гледане на съдържание онлайн. 91% от българите на възраст между 35 и 45 години споделят, че дългият живот на батерията е от изключителна важност, 80% от тези на възраст между 18 и 24 години имат нужда от голям капацитет на паметта, а 77% от същата възрастова група търсят и камери (предна и задна) с високо качество.

Всички тези данни показват, че мобилните устройства са се превърнали в основна част от начина, по който пътуваме и подготвяме нашите летни почивки, особено по отношение на фотографията, забавленията, браузването и дори извършването на плащания. Смартфоните вече не се използват предимно от младите или поколението на милениълите. За 95% от европейските потребители на възраст между 18 – 24 г. и за 94% от тези между 35 – 45 г., смартфонът е вече основен заместител на фотоапарата. Мобилните устройства влизат в ролята и на основно помощно средство при пътуване – 60 процента от хората ги използват, за да четат мнения и отзиви за хотели, ресторанти и т. н.

Проучването Huawei Summer Barometer стига до извода, че милиони хора стават все по-запознати със смартфона си всеки ден, научавайки по нещо ново за него. Налице са нови „умни” тенденции, като изтеглянето на карти за офлайн използване. От друга страна, част от потенциала на смартфоните остава неизползван. В някои случаи хората не използват пълния капацитет на смартфона. Например, само 18% от хората теглят видео материали (телевизионни предавания, филми), които да гледат по време на пътуването си. Също така, по-малко от половината (48%) теглят музика на телефоните си преди да пътуват.

Изследването на компанията разкрива и една неочаквана тенденция: тъй като европейците са по-зависими от смартфоните си, те носят по-малко багаж със себе си, когато пътуват. Смартфонът и прилежащите му аксесоари (39% от нас носят преносими батерии, 31% – стандартни устройства за зареждане и 29%  – допълнителна памет, 1/5 от населението на Централна и Източна Европа, както и Скандинавския регион носи със себе си селфи стикове) се оказват най-важната част от багажа ни за лято 2017 г.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Поредната класация, която това, че я оглавяваме, е трагедия.

Azhen
Azhen

Кифленска нация ! ЕТО до това доведе чалгата ! Шепа народ сме а се прославихне с такава глупост !

Жоро
Жоро

Комплексарска нация.

бай Мангал
бай Мангал

Не ми казвайте,че сте повярвали на тази тъпотия!Как 7 милиона ще правят повече селфита от 1,4 милиарден Китай,айде молим.Мислете малко,не сме толкова тъпи!

не чети само заглавието
не чети само заглавието

В статията много ясно е написано – 84% от българите са тъпи кифли и малоумни чалгари, за които най-важното е да се направят на това, което не са в социалните мрежи. В Китай този процент сигурно е доста под 50.

Марто
Марто

Оказва се, че сме най-комплексираната нация. Meh. Нищо ново под слънцето.