Българите смятат, че състоянието на въздуха ще продължи да се влошава

7
287
Национално  представително изследване на LG Electronics България показва, че над 91% от запитаните смятат, че състоянието на въздуха отвън се отразява на състоянието на въздуха у дома. Над 78% се притесняват от наличието на фини прахови частици в домовете си.

Едва всеки пети българин  има оптимистични очаквания към намаляване на замърсяването на въздуха в следващите 3 години. Национално изследване на LG Electronics България, включващо 400 изследвани лица, показва категорично, че запитаните смятат, че състоянието на въздуха в големите населени места е лошо и ще продължава да се влошава. 79% от запитаните смятат, че автомобилите са основна причина за замърсения въздух, а 78% посочват битовото отопление като основна причина.

Оценката на голяма част от потребителите за състояние на въздуха продължава да се влошава. Общо 92% от запитаните смятат, че качеството на въздуха не се променя или се влошава,  а едва близо 2% от изследваните лица смятат, че то се подобрява. 80% смятат, че градовете не полагат необходимите усилия за подобряване качеството на въздуха.

Над 90% от запитаните смятат, че състоянието на въздуха навън се отразява на състояние на въздуха в домовете им

80% от запитаните се притесняват за наличието на фини прахови частици в дома си. Въпреки това едва 12% от запитаните ползват пречиствател за въздух в дома си. Интерес към пречиствателите, обаче има, като 2/3 от българите са запознати в различна степен с уредите за пречистване на въздуха, но имат нужда от повече информация или препоръка от близък.

При избор на пречиствател за въздух за дома основни фактори за покупка на пречиствател за въздух са грижата за здравето (43,2%), замърсеният въздух навън (39,7%) и грижата за децата (16,2%)

За над 70% от анкетираните най-голямо  предимство на този тип технологии са пречиствателните функции на уредите, премахването на миризми и фини прахови частици.

Като най-важни характеристики на пречиствателните устройства българите посочват ниското ниво на шум, възможността за отстраняване на миризми и възможност за пречистване на фини прахови частици с големина от 10 до 1,0 микрона.

За да отговори на нуждите на потребителите и да им осигури максимален комфорт, от февруари на българския пазар ще се предлага новият мощен пречиствател LG PuriCare, подходящ както за дома, така и за офиса, с капацитет за пречистване на пространства от 90 квадратни метра.

Безшумното устройството пречиства въздуха на две нива, като се грижи и за най-малките – пълзящите бебета и домашните любимци. Абсорбирайки замърсители и миризми на 360º, пречиствателят доставя чист въздух до всяко кътче в помещението независимо къде е поставен. Може би най-голямото предимство на уреда е възможността да премахва над 99% от фините прахове частици, което го прави единственият уред на пазара, който абсорбира от частици от 10 микрона до екстра фини частици до 1 микрон.

Използвайки чувствителен сензор за следене на въздуха, LG PuriCare автоматично премахва фините частици прах, когато установи понижение в качеството и нивото на комфорт на околния въздух. Оценката на въздуха се извършва дори, когато PuriCare е изключен, като уредът се включва само при необходимост. PuriCare има отличителен цилиндричен дизайн и предлага най-модерната технология за пречистване на въздуха на пазара благодарение на системата на LG 360° Total Care Filter System.

Функцията Clean Booster помага на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява да се обхванат дори големи зали. При основата си уредът генерира по-лек поток от въздух, което го прави идеален за семейства с малки деца и домашни любимци.

Тук можете да видите и инфогрфика с цялото проучване:

Infographic-Air-Bulgaria-LG-PuriCare

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ПенчоторШишо111Misho Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пенчо
Пенчо

Така ще е докато хората не се усетят че е по евтино (и лесно) да си вземеш електрическа необслужваема кола , вместо евтина барака на старо 3-та ръка и да и плащаш скъпи горива и постоянни ремонти и консумативи. Даже махнат катализатора щото се запушил… после с нея отиват на протеста против замърсяването и форсират пушилка да покажат колко са против замърсяването…

111
111

Докато не стигнеш до момента да смениш батериите, и тогава всичките ремонти ти се събират на едно. А електричката няма никакъв пробег. Затова си купуваш нов бензин или дизел.

Пенчо
Пенчо

Кога си виждал да се сменя батерия на електрическа кола? Щото досега никой не е виждал освен тебе. Има Тесли на по над 500 000км вече и нямат сменени батерии нито накладки.

Само мнение
Само мнение

И аз не виждам скоро да не кажа поне 10 години нещо да се подобри най вече в София, много хора ще ми се разсърдят но наистина мисля за коли над 10 години данъците да са жестоки поне 2000 лв + на година, знам колите не са виновни само за положението.

Misho
Misho

Най-обичам такива изследвания в които се хвърлат на вятъра някакви цифри и %.
Никъде не видях сред колко различни човека е направена тази статистика – 10, 100, 1000….????
Да вметна още, че за да си пречистиш въздуха в къщи, се изразходва енергия за производството на която се генерира замърсяване на въздуха и какво се получава, дишаш в къщи чист въздух а тези от вън кучета ги яли. За направата на този уред са използвани платмаси, които отново генерират замърсяване, изхвърлянето на използваните филтри също замърсяват – яко, а?
Та не разбрах LG пречиства или замърсява? 🙂

Шишо
Шишо

не само че не си умен ами и копипействаш… серч като не умно магаре на лед – гледа да се изложи до край

тор
тор

страхотен живот пада…. нямам търпение да се прибера при пречиствателя на въздух у дома… да си се прибера и да подишам чист въздух между стените на панелката….