България е 44-а в света по е–готовност

8
8

България е на 44-о място в световната класация на Есonomist Intelligence Unit (EIU) по е-готовност (e-readiness) за 2006 г. От 2000 г. насам EIU подрежда 68-те най-развити страни на планетата по проникването на високите технологии. България е девета в Централна и Източна Европа, като изпреварва Румъния, която заема 49-о място.
EIU констатира, че инвестициите на България в електрониката, инженерството и компютърните науки вече се отплащат: страната е на пето място в света в областта на точните науки и на единадесето място в сектора на образованието по математика. В резултат България разполага с много опитни ИТ- професионалисти, като голяма част от тях говорят повече от два чужди езика. С тези активи България подобно на Румъния се оказва особено привлекателна за концерните от САЩ и Западна Европа, които искат да преместят бизнеса си в по-нискоразходни региони. BMW, Siemens, Boeing , General Motors правят точно това.

Източник: investor.bg

СПОДЕЛИ
Предишна новинаAVG Anti-Virus 7.1 Build 392a741
Следваща новинаMDaemon 9.01
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

8 коментара за "България е 44-а в света по е–готовност"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Ми хайде де , искам да видя вече завод на Баварише Моторише Веркере в бг 😉 ( Нз дали така се пишеше ) 😀 😀

kolp
kolp

е-баси! 😉

jivkojj
jivkojj
Да не стане само като с историята, че уж сме били на 2-ро място по акъл в света след еврейте, пък на практика на предпоследно преди сърбите 🙂 Сега погледнах и източника – реално зад нас от “Централна и Източна европа” са само Румъния, Украйна, Русия (!?), Азърбеджан, Казахстан. Даже не съм много сигурен каква част от Казахстан, Украйна, Азърбейджан е в Европа. Преди нас са всички останали европейски държави за които се сещате. Коментар: това ми прилича на вица за състезанието между САЩ и СССР навремето, дето СССР останали втори, а САЩ спечелили, а в “Правда” било отразено: “СССР… Виж още »
Melmak ®
Melmak ®

Цитат:


EIU констатира, че инвестициите на България в електрониката, инженерството и компютърните науки вече се отплащат: страната е на пето място в света в областта на точните науки и на единадесето място в сектора на образованието по математика.


Пълни глупости.Доза истина има само в ИТ сектора и то защото е единствената леснодостъпна и добре платена материя,крепена от самоуки специалисти.

stdask
stdask

Да, глупости са за съжаление, но с ей такива измислени статистики се отчитат “заслугите” на нещастните ни правителствата

Q-tech
Q-tech

Че кога стигнахме 68-те най-развити страни на планетата? :ph34r:

kirko
kirko

глупости на таркалета, поддържани от шибаняшката администрация

с надежда някой да доде – ама никой не иде

-NeO-
-NeO-

Спокойно!Вярно че не сме от най развитите но имаме акъл!:drink:

wpDiscuz