fbpx
5.8 C
София

България подписа Декларацията за надеждно, устойчиво и приобщаващо цифрово бъдеще на ОИСР

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов, подписа от името на България, присъединяването на страната ни към Декларация за надеждно, устойчиво и приобщаващо цифрово бъдеще на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Приемането на този документ стана по време на заключителната сесия на комитета по цифрова икономика, който се провежда в Гран Канария, Испания.  

„Подписването на тази декларация е важен момент от пътя на България към пълноправно членство на страната ни в ОИСР. Още повече това се случва днес, когато президентите на ЕК, Европейският парламент и съвета, подписаха декларацията за цифровите права на всички европейци. Голям ден за всеки български гражданин и неговите права в цифровия свят“, заяви зам. министър Кирилов.

Той подчерта, че декларацията поставя особено значение върху цифровизацията, като процес с дълбоки и трансформиращи  отражения върху обществата и икономиките. Този процес може да доведе до голям икономически и социален просперитет, благосъстояние и устойчивост, както и за справяне с глобалните предизвикателства.

Приелите декларацията държави, поемат ангажимента да работят заедно с всички заинтересовани страни за насърчаване на безопасна, сигурна, приобщаваща и устойчива цифрова среда, подкрепена от отворен и безплатен интернет. В документа се подчертава водещата роля на ОИСР, като място за споделяне на знания и опит в областта на цифровите политики и практики и установяване на международно сътрудничество, поставящо хората в центъра.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини