Българската IoT компания Алтерко Роботикс вече приема плащания с биткойни

2
164

Стоящата зад редица интересни продукти като детския часовник MyKi и продуктите за умен дом Shelly българска компания Алтерко Роботикс реши да стартира разплащания и в криптовалути. Всеки, който притежава Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, може да купи с тях продуктите на компания, като с това Алтерко Роботикс става една от първите IoT компании в България, въвели този метод за плащане.

„Като иновативна компания ние вече предлагаме на нашите клиенти и иновативен начин на плащане – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари. Потребителите ще могат да използват Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, за да направят покупката си, а съвсем скоро ще увеличим и броя на видовете криптовалути, които приемаме за плащане.“

По света и в България все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях  регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци. Бързината и сигурността на плащането са изключително високи, което е причина за големия потребителски интерес към тях, както и една от причините за решението на Алтерко Роботикс да започне да приема плащания с криптовалута.

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за глобалния подем на Алтерко Роботикс. Пред последните два месеца на 2017 г. компанията завоюва нови пазари със своя топ продукт – детския часовник MyKi. Към момента часовникът се предлага на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Ваш Васко
Ваш Васко
3 години

Глупости на търкалета.

djagi
djagi
3 години

Латерко роботс могат да го духат под вода на най-скапаната китайска гаражна марка на Гъз Хуй. Ако ще и в междугалактически долари да приемат разплащане. MyKi е някакъв ташак, както и всички подобни родни проекти, мъртво родени.