Българска компания работи с Valve за създаването на безжична версия на Vive

0
127


VR шлемовете най-после са тук, но някакси сякаш не се случи онази революция, която всички очаквахме. Причините за това не са една и две. Системите съвсем не са едни от най-евтините, особено като добавим нужната периферия, движението бива ограничавано, а при нископрофилните VR устройства, като Google Cardboard изживяването просто сякаш не работи така, както би се трябвало. Безжичните виртуални шлемове може би не са далеч. Демонстрираха ни го наскоро Intel с Project Alloy. Желание да го направят имат и Valve и HTC, а за целта на помощ идва и една българска компания, за което предава VRFocus.

Intugame съобщи в края на миналия месец, че са влезли в контакт с Valve, за да разработят безжична версия на Vive посредством технологията, разработена от компанията Quark VR – комплект за софтуерна разработка (software development kit, SDK), позволяващ безпроблемния пренос на разработено приложение за виртуална среда, сцена или игра към VR шлем. QuarkVR е съвместим с набор от платформи, между които Google Cardboard, HTC Vive, Samsung Gear VR, Oculus Rift, Zeiss’ VR One, Playstation VR и др.

„Изключително сме щастливи, че хората от Valve са толкова открити за съдействие и подобрение на техния удивителен продукт! Начинът, по който устройството ще стане безжично е посредством малка джаджа, свързана с шлема, но не посредством кабели към персоналния компютър. Mалък предавател, който може да се сложи в джоба на потребителя, получава и изпраща сигнал между компютъра и HTC Vive посредством Wi-Fi. Създаването на едно гладко и безпроблемно изживяване, осъзнавайки неизбежния проблем със забавянето на връзката, беше огромно предизвикателство, но ние се приближаваме извънредно близо до това да ви покажем технологията в действие! Oсъзнавахме нуждата от безжичен HTC Vive дори преди успешната платформа да бъде пусната на пазара. След дебюта ѝ ние организирахме VR събитие, което беше безплатно за посещение в родния ни град София и повече от хилядата посетители се влюбиха в HTC Vive. Само че повечето от тях споделиха своя дискомфорт от кабелите в краката им и над главата им“, пише в блога на компанията Виктория Викторова, къмюнити мениджър към Intugame.

Intugame е компания, основана от Краси Николов и Георги Георгиев. Компанията оперира в областта на виртуалната реалност, създавайки VR инструменти и приложения. Към момента бива разработван и специална платформа за разработка на виртуално съдържание – Intugame SDK. Компанията е автор и на Intugame VR – мобилно приложение, позволяващо да играете всяка една игра за персонален ко мпютър във виртуална среда чрез вашето PC, смартфон или предпочитано от вас устройство за виртуална реалност. Приложението спечели голямата награда по време на MobCon България 2015, печелейки предпочитанията на присъстващите на конференцията

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари