Българска компания създаде уникален детски часовник

7
3860

MyKi показва в реално време на родителите къде е тяхното дете, ще е на пазара до дни

Интелигентният GPS-GSM детски часовник от ново поколение MyKi, произведен от българската компания Алтерко Роботикс, ще се появи на родния пазар в началото на идната седмица, за да зарадва децата за Коледа.

Продуктът, който дава възможност на родителите да бъдат в контакт с децата си в реално време и да са информирани къде се намират те, беше представен днес пред журналисти от CEO на компанията Димитър Димитров.

MyKi, предназначен за деца на възраст от 5 до 10 години, работи с вградена SIM карта, синхронизирана чрез специално безплатно мобилно приложение, разработено за Андроид и iOS, и дава възможност детето да получава и прави обаждания, да изпраща гласови съобщения, да получава текстови съобщения и награди. Часовникът-телефон може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван от смарт телефон или таблет, както и през уеб браузер, и използва покритието на мобилните оператори.

Благодарение на новоразработения продукт, за Коледа децата ще получат атрактивен подарък от ново поколение, а родителите – максимална сигурност и спокойствие на достъпна цена.

MyKi ще може да се намери в мрежата на един от големите мобилни оператори, който ще бъде обявен до дни. Продуктът ще се продава с вградена SIM карта с телефонен номер и абонаментен план.

Като допълнителна екстра най-вече за радост на малчуганите, MyKi е разработен в три цвята: син за момченца, розов за момиченца и червен, който може да се ползва и от двата пола.

Благодарение на MyKi, родителите ще могат да дефинират и т.нар. “зони за безопасност”, в които се движи детето им, и при напускането им да бъдат своевременно информирани. Чрез мобилното приложение може да се проследи на карта движението на детето в рамките на последните 30 дни.

Освен това, часовникът разполага и с аларми за събуждане и възможност за настройки за разговори с ограничен брой номера – бутон SOS, когато детето се намира в опасност, два бързи бутона за набиране на мама или татко, и до 5 други номера. Всеки родител ще може да добави в MyKi номерата, с които детето ще може да има връзка.

MyKi има и други екстри – може да се проследят направените от детето крачки чрез крачкомер, изразходваните и приетите от него калории, качеството на съня и т.н.

Интелигентното устройство тежи само 40 грама, а дизайнът му е пригоден така, че да пасне идеално на детската ръчичка. Има удобна и мека силиконова каишка. Снабдено е с устойчив на удар OLED екран. MyKi се зарежда през USB като всеки мобилен телефон, а батерията издържа до 30 часа на постоянна работа.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Blue Ray
Blue Ray

Може ли да дефинирате думата MyKiпоказва

macsim29
macsim29

Цитат:


MyKi ще може да се намери в мрежата на един от големите мобилни оператори, който ще бъде обявен до дни.


На снимката виждам мтелска карта.

Azhen
Azhen

А на другата снимка със смартфона се вижда надпис Telenor BG ? Ами сега?

Blue Ray
Blue Ray

Ми на тази снимка се вижда оператора, чиято сим карта се използва на смартфона, а не на устройството… До колкото знам тези неща сами по себе си не са свързани.

Andon Dimov
Andon Dimov

Ако погледнете в китайския сайт ДХ
2015 Smart GPS Watch Positioning of Mobile Phone Tracker for Kids Child Older
дали не е същия тоя „уникален детски часовник“

Miteto
Miteto

Ко туй СЕО?!

tyrmyk
tyrmyk

Поредната стъпка към имплантиране на микрочипове и тотално следене…
Миличко, ето ти гривничка, утре – чипче! „уникален подарък за деца“…