През последните 10 години поведението на интернет потребителите се промени драстично, което бе породено от това, че технологичният напредък даде повече възможности и създаде нови пазарни условия. От своя страна потребителите станаха много по-осведомени – имат достъп до повече информация и сравняват услугите в детайли преди да направят своя избор. На свой ред това доведе до още по-силна конкуренция, а компаниите бяха поставени пред труден избор – да се включат в технологичната вълна или да загубят надпреварата за потребителското внимание.

За да отговорят на тези тенденции, компаниите насочиха усилията си в това да подобрят своята стратегия за customer retention. Бизнес комуникацията бе едно от звената, които понесоха сериозни промени. Иновациите в сферата ни дадоха иновативни и ъпгрейднати услуги, а обикновеният мейл остана в миналото. Неговото място зае специализираната комуникационна услуга от типа Unified Communications as a Service, която даде повече възможности за всеки бизнес. UCaaS(Обединени комуникационни решения) представлява специализирана комуникационна услуга – бизнес мейл, който събира в себе си всички нужни функционалности за по-ефективно управление на всяка организация.

Обикновена електронна поща или бизнес мейл

Вече много малко бизнеси в България използват електронна пощенска кутия от типа @yahoo.com или @mail.bg. Много отдавна фирмите осъзнаха, че използването на пощенски адрес свързан към домейна на техния бизнес изглежда много по-професионално и предизвиква повече доверие у потребителите. С нарастване на нуждите обикновената пощенска кутия постави ограничения, а бизнес мейлът даде всичко нужно на компаниите, за да могат те да продължат да се развиват.

Имейлът като обикновена електронна пощенска кутия остана в миналото. Бизнесът искаше повече гъвкавост и възможности. Вниманието бе насочено към специализирани мейл услуги от типа UCaaS, които събират в себе си множество комуникационни канали и имат допълнителни функционалности, с които подобряват и оптимизират работните процеси във всяка компания. За много бизнеси интеграцията на бизнес мейл решения в компанията бяха този фактор, който разкри потенциала на дейността им и им позволи да ъпгрейднат своята корпоративна стратегия на друго ниво.

Бизнес мейлът дава повече на бизнеса

UCaaS услугите дават много повече защита от обикновената мейл услуга и разрешават комуникационните проблеми, които всеки бизнес изпитва. Без значение колко е голяма компанията, единната система за кореспонденция ви дава по-лесна проследимост на ежедневните задачи и повече контрол над дейността на организацията. Основното предимство на обединените комуникационни решения е несъмнено удобството, което те предоставят – в един единствен продукт получавате много услуги, с които да оптимизирате работните процеси. Всичко е събрано на едно място – разполагате с всички нужни бизнес комуникационни канали, като имейл, чат и други. Можете да управлявате своите контакти и да създавате бележки. Можете да настройвате събития в календара, да включвате в тях свои колеги, да създавате задачи и да проследите тяхното изпълнение. UCaaS решеният имат една много силна страна, където обикновените мейл услуги се провалят – те позволяват изпращането, съхранението и споделянето на големи файлове. Можете лесно да организирате своите файлове и да генерирате линк за сваляне към тях, за да ги споделите с партньори, клиенти и колеги. Това изключително много улеснява и защитава работния процес и разменянето на флашки, закупуването на допълнителни скъпи услуги и изпращането на корпоративни файлове с чувствително съдържание остават в миналото.

По-сигурна комуникация с помощта на бизнес мейл

Освен всички възможности, които предоставят, обединените комуникационни решения ви дават повече сигурност. Към тях са включени много повече защити, като СПАМ филтри, допълнителни криптиращи сертификати, като S/MIME и други. Сървърите, на които се разполагат пощите и през които преминава комуникацията, са подсигурени. Бизнес мейл услугите често са Cloud базирани и инфраструктурата е много по-надеждна, което дава още по-голяма гаранция за надеждна комуникация.

Допълнителната защита е от особено значение за всяка оганизация, която оперира с персонална информация на клиенти и партньори в рамките на Европейския съюз. През 2018г., след влизането в сила на регламента за защита на лични данни GDPR, стана задължително администраторите на лични данни да обработват информацията, която събират, спрямо принципите заложени в нормативния документ. С този регламент бе засегната всяка организация, която събира данни, като лични имейли, телефони, имена, ЕГН номера и т.н. Като специализирани услуга в помощ на бизнеса, UCaaS решенията станаха естествен избор за всяка компания, която извършва интензивна комуникация и обработва лични данни.

Българският бизнес избира специализирани мейл решения

Българските компании също избраха по-сигурна комуникация в лицето на иновативните UCaaS бизнес мейл услуги. Когато говорим за технологично развитие, няма значение къде физически се намира една компания. Ако иска да е успешен на локално и международно ниво, се налага бизнесът бързо да се включи в технологичната вълна и да не позволи на конкуренцията да го изпревари. Специализираните комуникационни решения разрешават много от комуникационните проблеми и оптимизират дейността на всяка компания. През последните години това доведе до силен интерес от страна на българските компании към специализираните мейл услуги, като много от големите и малки бизнеси, финансови институции и дружества в страната вече преминаха към защитена бизнес комуникация.

От хостинг компания ICN.Bg ни изпратиха данни, че в последната година имат над 150% увеличение в търсенето на специализирани имейл услуги.  Тяхното Cloud базирано UCaaS решение – cMailPro бизнес мейл – придоби международна популярност и вече до него имат достъп над 29 млн. потребители в цял свят. ICN.Bg са едни от иноваторите в тази сфера в страната, като първи на българския пазар пуснаха специализирана комуникационна услуга, която е конкурентна на чуждестранните решения от този тип. На локално ниво cMailPro бизнес мейл е интегриран в много частни и държавни институции в България, като гарантира надеждна кореспонденция и разрешава ежедневните комуникационни проблеми на организациите.

Юлиян Бориславов, изпълнителен директор на ICN.Bg, каза по темата:

„Не е случайност, че българският бизнес избира да интегрира обединени комуникационни решения в своята корпоративна стратегия. Пазарът се променя и всяка компания трябва да предприеме нужните мерки, за да е в крак със съвременните изисквания на средата. Можем да се похвалим, че българският бизнес по никакъв начин не отстъпва на международните компании. Българските фирми отдават голямо значение на сигурността и са силно ангажирани към това къде и как се съхраняват информацията от тяхната бизнес комуникация и данните на техните клиенти. Не трябва да забравяме, че всеки бизнес трябва да се съобрази с потребителите, а те търсят услуги, които са подсигурени и защитени. Това често е конкурентното предимство, което е нужно на един малък бизнес да развие дейността си и да стане още по-успешен.“ Юлиян допълва, че независимо колко е голям един бизнес, той трябва да предоставя максимално качествена и защитена услуга: „Конкуренцията е висока и няма място за грешки, особено когато става въпрос за сигурността.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари