„Бялата раса е по-интелигентна“: отнеха всички звания на генетика нобелист Джеймс Уотсън за расизъм

131
14437

Американският генетик Джеймс Уотсън, носител на Нобелова награда за описването на „двойната спирала“ – структурата на молекулата на ДНК, бе лишен от всички почетни звания. Причината е, че Уотсън повтори своите твърдения за връзката на интелекта с расовия произход.

Известната генетична лаборатория Колд Спринг Харбър в щата Ню Йорк, в която работеше генетикът, заяви че изказването на учения е „необосновано и безотговорно“.

Доктор Уотсън направи подобни изявления през 2007 година, но после публично се отказа от тях и се извини.

Да напомним, че през 1962 година видният генетик, съвместно с Морис Уилкинсън и Франсис Крик получи Нобеловата награда за откриването на двойно-верижния модел на структурата на ДНК.

Но през 2014 година доктор Уотсън е принуден да продаде своя златен медал, понеже научното общество го отхвърля след неговото изказване, че има разлики в интелектуалното и физическото развитие на различните раси. Оттогава генетикът остава без никакви средства и е принуден да продаде всичко.

Уотсън казва, че разликите в интелектуалните способности на белите и чернокожите съвсем ясно се виждат в IQ тестовете и всеки може да провери това. Повечето експерти по интелектуално развитие считат, че тези разлики се дължат на средата, в която живеят хората, независимо дали бели или черни, а не от генетичните параметри. Това е и мнението на известния доктор Франсис Колинз, цитиран от New York Times.

Към днешен ден Уотсън, който явно вече не е доктор, живее в дом за стари хора, където се възстановява от претърпяно пътно транспортно произшествие. Медиите съобщиха, че той почти не разбира какво става около него.

Мнението на генетика

През 2007 година генетикът даде интервю за британския вестник Sunday Times. В това интервю доктор Уотсън каза, че е „отчаян от перспективите пред Африка, понеже цялата наша социална политика се базира на схващането, че техният интелект е същият, като нашия. Но данните от тестовете показват че това съвсем не е така„.

Уотсън допълни в същото интервю, че всички се надяват на всеобщо равенство, но „хората, които са си имали работа с чернокожи работници, много добре знаят, че това не е така„.

След тези изказвания доктор Уотсън изгуби работата си в Лабораторията в Колд Спринг Харбър, Ню Йорк и бе отстранен от всякакви административни задължения. Той публикува в медиите официално извинение за думите си и запази званията почетен канцлер, почетен професор и почетен попечител.

Но в края на миналата седмица Cold Spring Harbor Laboratory заяви, че лишава Джеймс Уотсън и от тези звания, понеже неговите възгледи не са се променили. Причината е ново интервю на учения, което е част от документалния филм „American Masters: Decoding Watson“ излязъл в ефир в американския телевизионен канал PBS в началото на месеца.

Изказванията на доктор Уотсън са неудачни и не са подкрепени от науката“ – се казва в официалното изявление на Лабораторията. Учените посочват, че това изказване зачерква всичките извинения на Уотсън.

Делото на целия живот

Ученият става директор на Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) през 1968 година, неин президент – през 1994 година и канцлер след десет години. В негова чест е наречена специална докторантура към лабораторията.

В интервю за Асошиейтед Прес синът на учения – Руфус Уотсън казва, че изявленията на генетика го представят като фанатичен човек с дискриминационни възгледи, но това съвсем не е така. „Те просто представят неговата твърде тясна интерпретация на генетичната предразположеност… За моя баща тази лаборатория е делото на целия му живот, а сега тя го счита за свой проблем„.

Съдбата на медала

През месец юни 2015 година, по време на визита на Джеймс Уотсън в Москва, където той излиза пред московската Академия на науките, ученият получава обратно продадения от него златен медал, който се дава на всеки носител на Нобеловата награда.

През 2014 година медалът е продаден на аукциона Christie’s за 4,8 милиона долара. Нобеловите медали се изготвят от 18 каратово зелено злато, покрито със слой от 24 каратово злато. Преди търга, Christie’s е считал, че медалът ще продаден за 2,5-3,5 милиона долара.

Тогава Уотсън заявява, че част от тези пари ще даде за благотворителност и за поддръжка на нови научни изледвания.

Интересно е, че медалът е купен от руския милиардер Алишер Усманов, който веднага заявява, че ще го върне на Уотсън. „Считам, че е недопустима ситуацията, при която ученият продава наградата си, получена за своите достижения. Научната работа на Джеймс Уотсън допринесе много в изследванията на рака, от който почина моят баща. За мен е важно, че моите парични средства наистина ще бъдат използвани за научни изследвания, а наградата ще остане в ръцете на човека, който я е заслужил, като никой друг„. Усманов връща медала на Утсън именно по време на неговото посещение в Москва.

Наградата на доктор Уотсън е първият медал в Нобеловата история, продаден от самия лауреат, докато е още жив.

Триизмерната молекулярна структура на ДНК, кодираща индивидуалния състав на белтъците, от които се състои човешкият организъм, бе открита от учените генетици Уотсън и Крик през 1952 година на базата на експериментална база данни, съставена от Морис Уилкинсън, Реймъд Гослинг и Розалинд Франклин. Откритието многократно е потвърдено експериментално от много учени.

131
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
22 Коментари
109 Отговори на коментарите
43 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
45 Автори на коментарите
komentar👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈shmaizeraTechnicalМечо пух Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Честито на всички атлантисти, джендъри, демократи, либерали, и прогресивни ваджайни. След 100 години този случай ще има специално място в документалните филми на внуците ни – „Как съсипахме всичко“.

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Честито на всички, които скоро ще освободят тази земя за добро!

Доброто е по-силно от злото, човечеството е по-силно от расизма!

Без раси, без нации, отворете границите!

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Ако приемем че тук сме събрани една извадка на обществото, и като погледнем минусите които ти бичат на малоумните коментари, едва ли ще доживееш въпросното освобождаване за което бълнуваш. Каквото и да значи това.

favr
favr

по-надолу не си ли написал, че няма добро и зло а само различни гледни точки … ?
моя грешка… написал го е радо.. ти само си глупав

Д-р Х
Д-р Х

Бате, току що счупи рекорда за най-даунвотван коментар в Калдата. А педераслъка при вас евреите идва от кръвосмешенията ви, който факт също е ДНК обусловен.

pen4o
pen4o

Някой да е против мнението ми, че циганина е отделен клон от еволюцията на човечеството? Ама къде е батБойко, къде се ската.

сосо
сосо

Генерал от превъзхождаща бяла раса набира ЕГН ? В.Танов набира ЕГН, мисли, че е GSM номер. Главни участници, както и преди, са премиерът Бойко Борисов, шефът на Митниците Ваньо Танов. В това действие от сюжетната драма се появява и шефът на митницата на Аерогара София Павел Манченко. „Комедията“ започва с това, че премиерът иска да бъде възстановен на митницата на Аерогара София негов човек, с когото ритат топка по обед. Борисов обаче не се сеща точно за името и праща ЕГН-то на човека като съобщение по мобилния телефон на Ваньо Танов. Танов обаче зад числата вижда не ЕГН, а мобилен… Виж още »

shmaizera
shmaizera

ти при свинята пеевски ли си на заплата отговорни другарю…..хахахахахахахаххахахахахахахах

сосо
сосо

Бялата раса превъзхожда всички други раси – инвалид телк-аджия играе като марадона и подава на премиера генерал-доцент-инжинер-…. В първо действие новата СРС сага започва именно с уточняване на човека и „сгрешения“ телефонен номер. Разговор 1 Ваньо Танов-Бойко Борисов Борисов: Ало! Танов: Ало! Борисов: Какво пра’иш, Танов? Танов: Нищо. Писали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е сгрешен кода… Борисов: Не бе, т’ва му е ЕГН-то бе, не мобилен. Танов: А-а-а… Борисов: Т’ва му е ЕГН-то. Т’ва е едно момче къде рита с мене бе, там от Аерогарата… И там на Манченко брат му, некъв Манченко… Виж още »

сосо
сосо

Генерал от превъзхождащата бяла раса които нарбира ЕГН е възмутен от бялата раса (ВТ: той няма хал хабер от
света това момче)
но
въпреки това фалшифицира резултатите(пиши му 4,07).

Ваньо Танов:
Еми, хубаво говорим, 10 човека комисията той няма хал хабер от света това момче.

Ваньо Танов:
Ма, няма хал хабер от света.
Аз го претиках преди на писмената концепция, защото щеше да отпадне.
И им казах тема, щото под…

Ваньо Танов:
4 не може да участва по конкурс.
Писаха му 4.07, за да продължи нататък.

сосо
сосо

Старчока на снимката се е заблудил от резулатите фалшифицирани от Валю Танов за Искра Фидосова и Бай хуй за да се вкара бялата раса на митниците. Гeнepaл oт пpeвъзxoждaщaтa бялa paca ĸoитo нapбиpa EГH e възмyтeн oт бялaтa paca (BT: тoй нямa xaл xaбep oт cвeтa тoвa мoмчe) нo въпpeĸи тoвa фaлшифициpa peзyлтaтитe(пиши мy 4,07). Baньo Taнoв: Eми, xyбaвo гoвopим, 10 чoвeĸa ĸoмиcиятa тoй нямa xaл xaбep oт cвeтa тoвa мoмчe. Baньo Taнoв: Ma, нямa xaл xaбep oт cвeтa. Aз гo пpeтиĸax пpeди нa пиcмeнaтa ĸoнцeпция, зaщoтo щeшe дa oтпaднe. И им ĸaзax тeмa, щoтo пoд… Baньo Taнoв: 4 нe… Виж още »

сосо
сосо

Управляваща бяла раса пълни джобчета и забавлява лош биал мат#рял. Слави Трифонов написа възмутен пост във фейсбук за „вавилонската кула“ в Пловдив. той съобщи, че е наемал същата тази сцена от същата фирма с всички екстри и затова е платил само 681 000 лв., докато общината в Пловдив е дала за същите плоскости, макар и вертикално поставени 2 млн. лв. „Аз тази сцена я познавам, написа Слави. Аз съм я наемал, когато правихме концерт на стадион “Васил Левски”. Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани.… Виж още »

сосо
сосо

Управляващата бяла раса крие „подарък“ за лош БИАЛ мат#рял купен от мексиканска истински бяла раса. Най-прозрачната“ сделка за F-16 ще бъде обсъдена тайно Управляващите продължават традицията да укриват от обществото важни за държавата решения – този път възнамеряват да засекретят парламентарните дебати по бъдещата милиардна сделка за нови самолети за бойната авиация. Във вторник парламентарните комисии по отбрана и по бюджет и финанси ще обсъдят на отделни закрити заседания проекторешението на правителството, с което премиерът Бойко Борисов иска депутатите да му позволят да започне преговори за покупка на американски изтребители F-16. Кабинетът иска да получи мандат от парламента и да… Виж още »

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Той е расист и ксенофоб, от Ваще е, що си го обиждате???

тъй-тъй
тъй-тъй

Циганите са много свестни хора, проблемът е другаде. Защо нашите цигани не се интегрират? Много просто – политиците нямат интерес. Циганите у нас са нарочно държани в гета, бедни, озверели и необразовани, защото така са лесни за манипулиране и купуване на гласове. Докато са в гетата, те струват милиарди. Докато се мразим, политиците ще печелят – нашата омраза им носи много активи. Иначе, ако не са циганите, да ни чистят държавата и да ни рециклират боклуците, ще затънем в мизерия. Най-големите еколози са циганите и клошарите, само те рециклират повече, отколкото всичките ни заводи и депа за отпадъци. Циганите работят… Виж още »

shmaizera
shmaizera

25 трола на „канче“ не им допада тия неща кадето ги пишеш….

тъй-тъй
тъй-тъй

Циганите са свестни и работливи хора, поставени при трудни условия и в резултат – доста озлобени и огорчени. Което разбира се, не ги оправдава, когато вършат зулуми. Българите, също са свестни и работливи хора, поставени при трудни условия, които също са малко озлобени и огорчени. Това също не ги оправдава. И така, имаме две групи хора, озлобени и огорчени от условията, при които живеят. По средата, между тези две групи хора имаме политици, чиято задача е да богатеят и дебелеят от омразата на тези две групи, и лумпен-провокатори /младежки партии, агитки/, които работят за политиците и имат за задача да… Виж още »

Доброта
Доброта

БСП и ГЕРБ и ОП имат интерес от междуетническата конфронтация преди избори.

БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!

Калин
Калин

Две деца поставени в еднакви условия ще се развият сходно, без значение от расата.
Да не говорим, че генетиката като цяло обезсмисля концепцията за “раса” 🙂
Тоя дърт расист съвсем е полудял.

Коментар
Коментар

Ще се развият сходно ама друг път. Различията се проявават още, като се роди детето (изкл. външните.), едното прохожда на 8м, друго на 1.2г.
Говорно развитие, моторика, интелект, „дарби“ – всичко е индивидуално.
Носят се легенди за мързела на жителите на Южна Африка, от там може би издват и заключенията: „хората, които са си имали работа с чернокожи работници, много добре знаят, че това не е така„.
Не разбирам ква е тая мания всички да са „еднакви“, дори овцете в стадото са различни и според качествата си заемат различно място в йерархията.

Радо
Радо

Тия неща не са легенди а потвърждавам от 10000%-тов опит. Имам стотици потвърждения но давам най-пресния отпреди 3 месеца.
Един БЯЛ мъж напусна отговорна работа в завода в който работя и аз. Шефът нае 2-ма черни да му вършат работата. Такива нерви такова чудо не бе имало много отдавна. Наехме още 2-ма черни да помагат на първите 2-ма. Сега горе долу работата върви макар и с дребни проблеми.
Може би само на Марс няма разлика в интелектуалността на расите. На Земята – има и то огромна!

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Вие ги подтискате и маргинализирахте столетия наред! Вие трябва да работите за тях, не те за вас! Не на расизма!

Радо
Радо

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈 Тук си права – НЕ НА РАСИЗМА. Само дето изместваш темата а ИМЕННО темата на тази статия е , че бялата раса доминира по интелект над другите. Аз макар , че живея в държава с над 40 милиона черни африканци не съм расист и едва ли някога ще бъда!

shmaizera
shmaizera

напротив расиси си пич…

Калин
Калин

Никой не говори за еднакви. Поставени в една среда 10 бели, 1 ще твърди, че земята е плоска, 1 ще бъде wanna be гангстер, 1 ритнитопковец, един ще иска да е учен. Примерно. Поставайки в същата среда на развитие 10 жълти или черни, средностатистически ще имаш същото съотношение.
Поставайки в същата среда 10 бели, 10 черни и 10 жълни, ще получиш същото проценто отношение.
Не „расата“ определя развитието на съзнанието. Средата го прави.

Коментар
Коментар

ква среда бе човек… (като пример) производството на хормони в тялото, едни произвеждат повече тестостерон – други по-малко, при едни повече е „свободен“ при други „активен“. Това е много, много, много малка част от факторите, която правят всички нас различни.
Както са казали хората „Един се е родил да пее, друг да сее“.

Калин
Калин

Zoom-ни едно ниво по-нагоре 😀
Шансът един да е роден да пее, друг да сее, трети за наука е същия при бели и черни.

ksldfjgn
ksldfjgn

statisyikata ne e na tvoq strana

shmaizera
shmaizera

ти за тролче ли се роди бре тупанче…

Палустиниец
Палустиниец

Калине ?
Прочети повече за психологията и невробиологията…
После може да прочетеш за развитието на човека и расите.
Тогава ще ти се изяснят някои неща.
Дори има много филми на тази тема на BBS и PB Nova

Калин
Калин

Прочети няколко готварски книги и Пипи дългото чорапче и тогава ще ти се изяснят някои неща 😀

komentar
komentar

не си прав. от 10 бели 8 ще станат хора, а от 10 черни- 1!

shmaizera
shmaizera

от трима българи-единия мангал,втория е трол;доносник;партийно отговорен;социален коментатор;много отговорен другар-(тук ще се познаеш) и остана някой случаен пенсионер….

shmaizera
shmaizera

“Коментар“- бате ти като една грешно възпитана овчица каде ти е мястото в стадото….хахахахахахаха…

Селяци
Селяци

Щели да се развият сходно, АХХАХАХАХАХ. ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ? В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕШ ТИ БЕ?

Рад
Рад

То това е проблема на мангалата. Не им стига акъла как да си изградят среда. Слагаш черно дете при бели и имаш някакъв резултат. Слагаш бяло дете при черни и резултата ще е различен. Иначе съм съгласен, за всеки отделен случай резултатите ще са сходни. Да не давам за пример онзи мангал дето го осиновили италианци.

bigbang
bigbang

ĸaĸ мoжe дa пpeдaдeш интeлeĸт пpeз днĸ мoлeĸyлa, бe ĸpaтyни ĸyxи.?! пpoфecopa e изĸyĸaл нaцялo. пoвeдeниeтo нямa нищo oбщo cъc тoвa зa ĸoeтo гoвopи(dnа).

Радо
Радо

bigbang – интелекта е съвкупност от много неща. Ще изброя няколко защото виждам , че идея си нямаш за какво става дума . Добра памет, самоосъвършенстване , анализ на грешките и постиженията, креативност , когнитивни способности , логично мислене , самосъзнание , емоционалност и т.н. Всичко това формира в човека – Интелектуалното му ниво! 90% от тези неща се съдържат в ДНК-то на човека.

Калин
Калин

Така като гледам, пълна мъгла ти е 😀
Kaкво те кара, веднъж опарен, повече да не пипаш горещ котлон? Интелект или инстинкт?
Когато стопанина вземе каишката на кучето, интелект или инстинкт му казва – „ще излизаме на разходка“?
😀

Палустиниец
Палустиниец

Има психиатрично заболяване, при което болните изпитват нужда да се самонараняват въпреки болката и последствията.
КалинКе ?
Според твоите знания такъв човек, ако му се смени средата и той ще се излекува и няма да иска да си слага ръката на горещия котлон ?
Така ли ?

Калин
Калин

Има бели с вродени психични отклонения, които не са по-“умни” от черните. Какво иде да покаже това?
Говориш за изключения, пауестинКе.

bigbang
bigbang

‘радо’ точно така, това което си го изброил относно интелекта е абсолютно вярно.. само че няма нищо общо със (dnа). dnа отговаря за това да нямаш 3 глави или 4 ръце т.е. за външните белези.

favr
favr

учените към настоящия момент нямат никаква представа, какво представлява около 90% от дка… малко е прибързано да казваш, за какво отговаря днк и за какво не…

Палустиниец
Палустиниец

Провети малко повече за генетиката и невробиологията.
Тогава ще си отговориш на въпроса как се формира интелекта и как се кодира в гените…

komentar
komentar

kat si mnogo umen zasto ti nqmash nobelova nagrada

shmaizera
shmaizera

Възпитание му викат…най-вече зависи от родителското тяло тупан дребен…

име
име

Черни има в европа от доста време. Родени и израсли….няколко поколения. Живеят в еднакви условия с белите.
Та нещо не ги виждам учените, нобеловите лауреати, в ИТ сферата хакери това онова. Т.е. всякакъв тип хора които показват извънреден ум….. така че по скоро съм съгласен с професора май….

Мирослав
Мирослав

Прав си!
Имаше наскоро две циганета близнета, едното като малко го взели норвежци, а другото си останало в България. След десет години нямало нищо общо по между им, не само визуално (в това как са облечени прически и т.н),а нямало нищо общо в мисленето, поведението и маниерите!

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Поредният неонацист, който иска да завладее целия свят. Всички неонацисти като него трябва да се вкарат в лагери. Това е по-зле и от Д-р Менгеле.

favr
favr

и като си тръгнал да вкарваш хората в лагери, с какво си по различен ти от нацистите …?

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Стига с този расизъм, колко закона още трябва да се приемат да го разберете. Вие сте в пъти по-зле от бежанците. Имате земя – не я обработвате, имате мир – не правите семейство, имате жена – не правите повече от 1-2 деца, имате пари – не правите бизнес. Махайте се, има други, които ще облагородят тази земя.

Не стига, че БГ народа е всъщност прабългари от Азия, славяни и траки, вие сте расисти. Че вие сте три народа при това единия азиатски, а мразите чужденците!

Срам!

дфсдф
дфсдф

Ти от де изпълзя бе? Я къш!

favr
favr

не чужденците… глупаците…

Gobo
Gobo

Всъщност, дискриминационно е отношението към ученият.

име
име

Мдааа – преди време ореваха света при атентата с шарли ебдо.
СВОБОДА А СЛОВОТО. – казваха
но Свободата на слвото нещо май не важи в случая с професора.
==============
т.е. казано другояче – всички ценности действат ама само когато са в сихрон с нашето мнение. Ако противорече – вече свободата на словото престава да действа :):) -Фен съм им на тия демократични общества….

Калин
Калин

Напротив. Тоя проповядва чист расизъм. А от расизъм до насилие и убийства разликата е една стъпка.

komentar
komentar

demokracia-vseki ima pravo da izrazqva mnenieto si bez da turpi posledstviq-nacist ili ne!

БГидккдф
БГидккдф

Всеки има право да изразява мнение, ако не противоречи на законите и не ограничава изразяването на мнение на другите. Проповядването на забранена идеология от закона, която иска и ограничаване на мнението и е антидемократична е престъпление. Пиши на Български!

komentar
komentar

Забраняването на идеологии е нещо типично само за тоталитарните строеве. Ти проповядваш тоталитарен либерализъм.

Борисов
Борисов

…и аз така мислех, докато не видях как бялата раса се остави да бъде набутана в ъгъла и нейни представители да започнат да говорят, че това е нормално…

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Няма бяла раса, има просто хора!

Няма емигранти и имигранти, има просто хора!

Няма “обратни”, има просто хора!

40%
40%

Виждам един прост човек.

Радо
Радо

Момиче скоро ще порастнеш и ще разбереш , че не всичко което хвърчи се яде и не всичко , което има красива опаковка е хубаво! Дотогава можеш да се криеш зад ПЦ-то с някакви смешни никове и да пишеш глупост след глупост 🙂

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Как ми определи пола? Казват, че хората, които не пътуват стоят в затворени съзнание. България е едни малко село на фона на света. Вземи пътувай и разбери защо мнението ви е нерелевантно.

Радо
Радо

Знам те , защото съм виждал и преди рисунките който използваш за име. А си още дете защото нямаш грам граматика . А ти мен ме остави – аз съм пътувал доста из света и знам много за повечето раси на Земята!

favr
favr

няма връзка с главния мозък, има безсмислени коментари!

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Ако нямам връзка, защо мнозинството от света ви е отхвърлило и защитава доброто?

Радо
Радо

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈 – Добро и лошо има само в книгите и по филмите. В реалния свят има какво ти мислиш , че е правилно и какво мисли индивидът с който е спора! Истината е единственото важно нещо а не доброто и лошото…..Добро за теб може да е лошо за мен и обратното. НЯМА как от 5+ милярда човека на Земята дадено нещо да е добро за всички или лошо за всички. Съсредоточи малките си усилия да мислиш върху идеята за Истината за дадено нещо.

komentar
komentar

sled kato nqma zlo, nacizmut e dobro?

Радо
Радо

От гледната точка на нацистите те са добрите а другите са лошите. Въпрос на гледна точка. И вземи да пишеш на Български език а не на шльокавица!

komentar
komentar

sory, ne cetoh imeto. vzeh te za kalin

komentar
komentar

v momenta sme mnozinstvo!

favr
favr

представата ти за „мнозинството от света“ е меко казано силно погрешна

komentar
komentar

v italia pravitelstvoto reabilitira musolini, vuv francia nacionalistite imatokolo 30%, vishegragskata cetvorka?

Иван
Иван

Покъртителен джендъски фанатизъм. Някои бели действително са в състояние чрез личния си пример да всеят съмнение в интелектуалното превъзходство на расата им 🙂

Косе Босе
Косе Босе

как да няма обратни, като допреди 2004г в класификатора на СЗО хомосексуализмът се сматаше за психична болест и се дължи на „грешки“ в мозъка. нямам нищо против тези хора, но те са си „сбъркани“ макар и не по тяхна вина, както например някой се ражда с един крак по-къс от другия. Природа!

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

70-те, не 2004-та, което доказва, че вие БГ сте с поне 30 години назад във времето!

Бъдещето принадлежи на позитивните хора!

Палустиниец
Палустиниец

Спокойно в природата всички случаи извън нормата тая си ги отсява…
Както псевдо травеститите намаляха и сега почти ги няма, така и другите извъннормени случаи ще намалеят.
Природата си знае работата.

Здравомислещ гражданин
Здравомислещ гражданин

На ХИВ позитивните педали/джендъри ли бе урод мръсен?

Палустиниец
Палустиниец

Да де но в природата хомосексуализма не води до размножаване и е частен случай.
Има норма и неща извън нормата…

Георги
Георги

Моля те, обясни ми как и защо намеси и гейовете и миграционните процеси в този спор? 😀

komentar
komentar

Всички уроди са в комплект!

shmaizera
shmaizera

а в мама раша му се кланят…

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

В мама Раша има по-голяма толерантност към различните по раса, защото всеки трети е азиатец, а и имат доста мюсюлмани и юдеи. Там проблема е сексуалната дискриминация и насилието над жените, както и крайният патриархат, който създава алкохолици и насилници и кръговрата се повтаря.

Татун
Татун

Абсолютна лъжа! В момента руснаците така мразят азиатците от бившите съветски републики, че предвиждат до 4-5г да има сериозни сблъсъци. Тези азиатци се държат досущ като нашите цигани – нулева хигиена, лошо възпитание, незачитане на закона и правата на другите и т.н.! А в Русия ЛГБТ много трудно се проявява като у нас – с извратени карнавали и простотии каквито само те владеят.

тъй-тъй
тъй-тъй

Този учен е пълен идиот. Интелигентността е личен избор според това, как използваме ума си. Естествено, че хора, живеещи в трудни условия, борещи се всеки ден за оцеляване нямат стимул да се занимават с академични дисциплини. Подобно е и при диктатурите – хората живеещи в диктатура не оглупяват, просто губят желание за мислене. Казано иначе – обезверяват се, предават се, отчайват се, отказват се. Има и много други фактори, които учените идиоти, занимаващи се основно с производство на оръжия, наркотици и опити над хора и животни няма как да разберат. Айде да не споменавам за някои от „най-великите“ генетици на… Виж още »

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Говориш на сбирщина от расисти!

тъй-тъй
тъй-тъй

Айде сега, „сбирщина от расисти“… Не са лоши хора – тук често си говорим с доста от тях. В нашата китна родина по принцип сме малко изнервени. И аз съм се ядосвал, и аз имам проблеми с гнева. По принцип българинът е много толерантен човек, широко скроен, весел, прям, жалостив, услужлив, интелигентен… Абе готин човек. Макар че е малко огорчен… и тъжен… и гневен… Много свестен човек е българинът, само дето той не го знае. А и да го узнае, не е съгласен.

mmmmmm
mmmmmm

Те разправяха че и Земята била плоска и са горяли хора за това…. човека си ХО казва, че не е расист а това са му научните възгледи…. дай сега да го изгорим защото има мнение, което твоят брилянтен нобеловски лоуреатен мозък не може да го побере.

Свобода на словото
Свобода на словото

Ето това е светата инквизиция, пардон модерната демокрация, за която огромна група джендъри следи дали се спазва. Ако Уотсън не беше на такова световно ниво сигурно щяха затрият постиженията му от архивите или да ги прехвърлят на някой със „заслуги“ по цвят, ей тъй за пропагадната. Свобода на слово, мнение – тцъ. Колкото правилна и подкрепена с факти да е тезата ти, не се ли хареса на джендърите ще те унищожат. Не твърдя, че Уотсън е прав, но поне е посочил някаква статистика.

„И все пак, тя се върти….“

Сериожка
Сериожка

А колко са негрите нобелисти а?

Титан
Титан

Един….. Обама „миротворецът“-масов убиец.

favr
favr

обама е единствения носител на нобелова награда за мир, бомбардирал друг носител на нобелова награда за мир, в лицето на „лекари без граници“…