fbpx
19 C
София

Бял хакер за 12 седмици успешно отключи надежден криптовалутен портфейл

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Американският бял хакер Джо Гранд успя за 12 седмици да хакне един от най-надеждните криптовалутни портфейли Trezor One.

Притежателят на това устройство се казва Дан Райх. През 2018 година той заедно с един свой приятел поставил в криптовалутния портфейл Theta Network токени на обща сума 50 хиляди щ. долара. По това време курсът на тази криптовалута е бил на ниво $0,2 и това означава, че са били закупени приблизително 240 хиляди цифрови монети.

През изминалото време те изгубили паролата за отключване на портфейла. При опитите си да го отключат те направили 12 опита от 16-те възможни. След като и 12-ият опит се оказал неудачен момчетата се отказали от идеята си да получат достъп до устройството.

Но през 2021 година курсът на Theta Network нараснал до цели $15 и по този начин сумата в този криптовалутен портфейл нараснала до сериозните $3 600 000. По-късно курсът слязъл надолу и сумата в портфейла намаляла до $2 500 000. Тогава приятелите решили да помолят белия хакер Джо Гранд да отключи това електронно устройство. Още тогава той им е заявил, че за 12 седмици ще успее да проникне в криптовалута портфейл Trezor One.

Използваният от белия хакер метод е добре познат. Той е променил напрежението подавано на чипа и по този начин е заобиколил защитата за максимум 16 възможни опита за въвеждане на парола. След това с помощта на написаната от Джо Гранд програма паролата е била подбрана за около три и половина часа

В крайна сметка приятелите са успели да получат $2 000 000, като $30 000 от тях дали на хакера.

Още на следващия ден компанията SatoshiLabs заяви, че много добре знае за тази уязвимост в Trezor One и я е отстранила още през 2017 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини