Важен ъпдейт по сигурността на Windows 10 не се инсталира при някои потребители – как да го оправите?

10
2024

Най-новата кумулативна актуализация на Microsoft за версията на Windows 10 от май 2019 г. и актуализацията за ноември 2019 г. очевидно не може да се инсталира успешно на някои потребители, въпреки че е предоставено решение на проблема.

Докладът на недоволни потребители, които не могат да инсталират кумулативната актуализация KB4524570, която бе пусната във вторник миналата седмица, изпълниха собствения форум Answers.com на Microsoft, както и редица други онлайн портали като Reddit.

В хода на инсталирането, някои потребители получават кодове за грешки 0x80073701 и 0x8009001d и съобщение: „Актуализациите не бяха успешни. Имаше проблеми при инсталирането на някои актуализации, но ще опитаме отново по-късно.“

Microsoft призна този проблем и каза, че ако се сблъскате с него, първо трябва да проверите за актуализации отново и да повторите процедурата по инсталиране.

Обходно предложение

Ако въпреки повторния опит, съобщението за грешка се появява отново, Microsoft съветват да опитате следното решение:

  • Изберете старт бутона и напишете cmd
  • Щракнете д сения бутон на мишката и от отворилото се контекстно меню изберете „Изпълни като администратор“.
  • При отваряне на диалоговия прозорец за оторизиране на достъпа на потребители за командната конзола на Windows, в който виждате съобщение „Искате ли да разрешите на това приложение да прави промени в устройството си?“, Изберете Да.
  • Въведете или копирайте и поставете следната команда в конзолата на Windows:
  • dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
  • Изчакайте изпълнението на командата да завърши успешно.
  • Рестартирайте устройството си.
  • Опитайте отново да проверите за актуализации.

Ако се чудите какво прави тази нова кумулативна актуализация на защитата, която коригира редица недостатъци в работата на Micorosft Edge и Internet Explorer, както стана ясно по-рано от публикация в блога на Microsoft, както и от съобщения на потребители в социалните мрежи. Така че изглежда е много важно да инсталирате последния ъпдейт, особено ако не използвате собствен браузър от трети страни, а се доверявате на вградения по подразбиране в операционната система Microsoft Edge.

Както вероятно сте наясно, актуализацията от ноември 2019 г. е току-що пристигнала, но не спестява много корекции и надграждания по кода под капака на операционната система. Следващата голяма актуализация е планираната от компанията за първата половина на 2020 г., когато вероятно ще видим някои още по-големи промени. Според предварителни слухове и информация, тя ще бъде достъпна от месец януари, но Microsoft не са се ангажирали с тази дата. Припомняме, че Windows 10 стана печално известен това лято, тъй като актуализацията от май 2019, счупи редица важни системни функции и приложения, поради което от своя страна Microsoft пускаше ъпдейт след ъпдейт, с които пък освен, че коригираше грешките, отваряше нови проблеми.

Тогава анализатори дори казаха, че непрестанните проблеми на операционната система, подкопават доверието в компанията.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
disable windows updates
disable windows updates

Живота ви мина докато ъпдейтвате бе ейй, алооо

Иван
Иван

Туй да не е Линукс, ве! Дето всеки ден се плющат ъпдейти, за които няма информация какво е новото?

disable windows update
disable windows update

Абе те и през час да плющят, някой кара ли те насила да ги инсталираш?

Стоян
Стоян

Ама какви са тези конзоли и команди?! Това да не е Linux? Нали уж това му беше най-голямото предимство на Windows – че не се налага да пишеш команди в конзолата? А то какво стана…

43g34g34t
43g34g34t

командите са все едно да правиш директна настройка като знаеш коя точно е тя, а в интерфейса честo се случва да губиш време да я търсиш. и на линукс вече почти не се използва терминал – повечето дистрота си имат app store и оттам с няколко цъкания на мишката си инсталираш всичко… даже е по-лесно и по-бързо от windows

Стоян
Стоян

Явно някой не е схванал сарказма.
А 43g34g34t почти буквално повтаря моя отговор на тази тема, когато ставаше дума за Linux.

Lowcow
Lowcow

Аз не мога да инсталирам никакви ъпдейти от поне 4 месеца заради Стара версия на vmware, или плащам 2 бона за нов esxi или ъпдейти през крив макарон.

Faraon
Faraon

Update-nah si Windows i sega search-a ne rabotni 😩😩

Име1
Име1

Тази новина я минахме вече. Вероятно си от закъснелите, които твърдяха, че при тях всичко е перфектно. 😆

the professor
the professor

като гледам и кирилицата не ти работи, щом пишеш на олигофреница…