fbpx
0.8 C
София

Важен ъпдейт по сигурността на Windows 10 не се инсталира при някои потребители – как да го оправите?

Най-четени

Най-новата кумулативна актуализация на Microsoft за версията на Windows 10 от май 2019 г. и актуализацията за ноември 2019 г. очевидно не може да се инсталира успешно на някои потребители, въпреки че е предоставено решение на проблема.

Докладът на недоволни потребители, които не могат да инсталират кумулативната актуализация KB4524570, която бе пусната във вторник миналата седмица, изпълниха собствения форум Answers.com на Microsoft, както и редица други онлайн портали като Reddit.

В хода на инсталирането, някои потребители получават кодове за грешки 0x80073701 и 0x8009001d и съобщение: „Актуализациите не бяха успешни. Имаше проблеми при инсталирането на някои актуализации, но ще опитаме отново по-късно.“

Microsoft призна този проблем и каза, че ако се сблъскате с него, първо трябва да проверите за актуализации отново и да повторите процедурата по инсталиране.

Обходно предложение

Ако въпреки повторния опит, съобщението за грешка се появява отново, Microsoft съветват да опитате следното решение:

  • Изберете старт бутона и напишете cmd
  • Щракнете д сения бутон на мишката и от отворилото се контекстно меню изберете „Изпълни като администратор“.
  • При отваряне на диалоговия прозорец за оторизиране на достъпа на потребители за командната конзола на Windows, в който виждате съобщение „Искате ли да разрешите на това приложение да прави промени в устройството си?“, Изберете Да.
  • Въведете или копирайте и поставете следната команда в конзолата на Windows:
  • dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
  • Изчакайте изпълнението на командата да завърши успешно.
  • Рестартирайте устройството си.
  • Опитайте отново да проверите за актуализации.

Ако се чудите какво прави тази нова кумулативна актуализация на защитата, която коригира редица недостатъци в работата на Micorosft Edge и Internet Explorer, както стана ясно по-рано от публикация в блога на Microsoft, както и от съобщения на потребители в социалните мрежи. Така че изглежда е много важно да инсталирате последния ъпдейт, особено ако не използвате собствен браузър от трети страни, а се доверявате на вградения по подразбиране в операционната система Microsoft Edge.

Както вероятно сте наясно, актуализацията от ноември 2019 г. е току-що пристигнала, но не спестява много корекции и надграждания по кода под капака на операционната система. Следващата голяма актуализация е планираната от компанията за първата половина на 2020 г., когато вероятно ще видим някои още по-големи промени. Според предварителни слухове и информация, тя ще бъде достъпна от месец януари, но Microsoft не са се ангажирали с тази дата. Припомняме, че Windows 10 стана печално известен това лято, тъй като актуализацията от май 2019, счупи редица важни системни функции и приложения, поради което от своя страна Microsoft пускаше ъпдейт след ъпдейт, с които пък освен, че коригираше грешките, отваряше нови проблеми.

Тогава анализатори дори казаха, че непрестанните проблеми на операционната система, подкопават доверието в компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини