Четвъртата индустриална революция вече е в ход и какво ли не бива вече свързвано в мрежа, за да може да се извличат неподозирани ползи от всякакъв тип устройства. Последната иновация в сферата на Интернет на нещата обаче наистина изумява – християнска броеница-розарий.

Click to Pray eRosary изглежда като стандартна молитвена броеница, но в същината си това е високотехнологично устройство с придружавано от мобилно устройство, което се предлага за iOS и Android.

Идеята за розария е на Worldwide Prayer Network, инициатива на римския папа. Приложението бива активирано чрез жест на ръката във формата на кръст, синхронизирайки се с приложението, което помага на хората да се молят и да следят броя на своите молитви, дава аудио духовни съвети и достъп до светите текстове и молитви за мир. Проектът цели да привлече повече млади хора към католическата църква, предлагайки съчетание на модерния начин на живот с традиционните ценности на вярата.

„Физически, устройството се състои от десет навързани черни ахатови и хематитови молитвени зърна, придружени от смарт кръст, който съхранява цялата технологична информация, свързана с приложението“, гласи официалния анонс от Ватикана. „При активиране, потребителят получава възможността да избере стандартен розарий, съзерцателен розарий, както и различни видове тематични розарии, които ще се обновяват всяка година“.

Click to Pray eRosary е създаден от Acer и се предлага в италианския магазин на компанията на цена от €99.00.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ogo
ogo

В началото беше НУЛАТА и господ създаде ЕДИНИЦАТА и ги нареди в 8 битов адрес и каза нека бъде програмиране… И света го коди, амин.

кат0лик
кат0лик

Отче наш, Ти, който си в интернет,
да се свети акаунта ти,
да се множат битовете ти
и да пребъдат байтовете ти,
защото Ти си този,
който разделя кода от данните!
Дай ни и днес фейсбука наш насъщен,
и ни прости лайковете,
тъй както ние прощаваме на нашите спамъри.
Не въведи нас в порно сайтове
и пази ни от рансъмуер;
защото Твой е процесора,
и хард диска, и паметта!
Ctrl/Z.

Панто Вълчев
Панто Вълчев

и рече Бог на Ной:
„Прави backup че ще форматирам“

Хармаяни Грейнджър
Хармаяни Грейнджър

Те гнусните педофили от Ватикана отдавна са в Интернет .Цялият трафик на тероризъм убийства и детско порно се помещава на техните сървъри във суверенната държава Ватикана ,която никой няма право да проверява одитира инспектира или напада. Интернет на нещата в тая оскотяла глутница от хомосексуални животни .