Четвъртата индустриална революция вече е в ход и какво ли не бива вече свързвано в мрежа, за да може да се извличат неподозирани ползи от всякакъв тип устройства. Последната иновация в сферата на Интернет на нещата обаче наистина изумява – християнска броеница-розарий.

Click to Pray eRosary изглежда като стандартна молитвена броеница, но в същината си това е високотехнологично устройство с придружавано от мобилно устройство, което се предлага за iOS и Android.

Идеята за розария е на Worldwide Prayer Network, инициатива на римския папа. Приложението бива активирано чрез жест на ръката във формата на кръст, синхронизирайки се с приложението, което помага на хората да се молят и да следят броя на своите молитви, дава аудио духовни съвети и достъп до светите текстове и молитви за мир. Проектът цели да привлече повече млади хора към католическата църква, предлагайки съчетание на модерния начин на живот с традиционните ценности на вярата.

„Физически, устройството се състои от десет навързани черни ахатови и хематитови молитвени зърна, придружени от смарт кръст, който съхранява цялата технологична информация, свързана с приложението“, гласи официалния анонс от Ватикана. „При активиране, потребителят получава възможността да избере стандартен розарий, съзерцателен розарий, както и различни видове тематични розарии, които ще се обновяват всяка година“.

Click to Pray eRosary е създаден от Acer и се предлага в италианския магазин на компанията на цена от €99.00.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари