18.6 C
София

Великобритания адаптира законодателството си към безпилотните автомобили

Най-четени

Безпилотният транспорт вече се превърна в една от обещаващите тенденции на близкото бъдеще. Днес хората все още трябва да въртят волана в автомобила си, но съвсем скоро превозните средства ще могат да се управляват и самостоятелно. Това обаче ще изисква въвеждането или промяната на редица сложни правни процедури, тъй като днес движението на автомобили по обществените пътища без шофьор е забранено.

Обединеното кралство също е наясно с тази тенденция. Законодателите в страната са решили да не губят време и да създадат и приемат всички необходими законови рамки. В резултат на това, когато безпилотните превозни средства се появят в масова продажба и започнат да се движат по обществените пътища, британците ще бъдат едни от първите, които ще имат правото да ги използват.

Както съобщи изданието Mail Online, британският министър на науката Дейвид Уилетс вече е започнал консултации с Управлението по транспорта. Със съвместни усилия двете ведомства ще оказват цялата необходима помощ на британските разработчици на безпилотни превозни средства. Паралелно ще бъде решен законово и въпросът за свободното движение на автомобили с автопилот по обществените пътища. Ще припомним, че понастоящем това е разрешено само в няколко американски щата, в които законодателството бе променено след представянето от Google на собствен безпилотен автомобил без волан, педали и огледала.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини