Великобритания възобновява разследването срещу Google за Street View

0
28

Информационният гигант Google отново стана обект на криминално разследване във Великобритания заради инициативата Street View. При първото разследване процедурата беше прекратена, след като следователите заключиха, че неправомерно събраната информация е била малко и записването й е станало погрешка, съобщи BBC.

Впоследствие до британците е стигнала информация, че софтуерът, шпионирал местните Wi-Fi мрежи е бил създаден целенасочено и използван умишлено. Чрез него е събран голям обем от информация, така че разследването тръгва отново. До Google вече е отправено искане за получаване на допълнителна информация, която е нужна на следователите.

Второто разследване трябва да установи точно какъв тип информация са събирали автомобилите на Street View, кога точно ръководители на Google са научили за проблема, какво са направили след това и защо през 2010 година на следователите не са дадени пълните подробности за събраните данни.

Великобритания е поискала от Google още да гарантира в писмен вид, че цялата неправомерно събрана информация вече е унищожена.

Възобновяването на британското разследване е предизвикано от нови данни, които са получени от американското Министерство на комуникациите, което също разглежда злополучния шпионски скандал.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари