Великобритания тайно е копирала базите данни на Шенгенската информационна система

5
2088

Холандският политик и член на Европейския парламент Софи ин,т Велд (Sophie in ‘t Veld) официално се обърна към Европейската комисия с молба да бъде публикуван отчета, разкриващ злоупотребите на Великобритания с базата данни на Шенгенската информационна система. Оказа се, че британските власти нелегално са копирали базата данни за проследяване на нелегалните мигранти, изчезналите без вест, както и заподозрените в престъпления хора.

Шенгенската информационна система е база данни, с която се разпорежда ЕС и в която е въведена разнообразна чувствителна информация. В нея са включени имената, личните данни, снимките, пръстовите отпечатъци и заповедите за арест на 500 000 души, които не са от Европейския съюз и на които е забранено да влизат в Европа, данните за над 100 000 изчезнали без вест лица и над 36 000 заподозрени криминални престъпления.

Великобритания е получила достъп до тези данни през 2015 година без да е държава, участник в Шенгенската зона.

През месец май 2018 година журналистите на EU Observer се сдобиха със засекретен отчет на ЕС, в който са описани многогодишните нарушения с тази база данни от страна на британските власти. Според този отчет, официалните власти незаконно са копирали базата и са я използвали в различните летища и пристанища, като са я съхранявали в небезопасни условия. Този начин на използване на секретната база данни е довело до работа с остаряла информация и до задържането на невинни хора. И още, британските власти са давали достъп до тази конфиденциална информация на външни компании, включително IBM, ATOS, CGI и други.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иванов
Иванов

Това означава ,че всички ,индийски и пакистански мангали вече имат европейските тайни.Стига вече тия английски прасета от острова,са живели на гърба на половината свят и Европа.
Моментално ЕС трябва да им гласува Брекзит, да им бъдат въведени визи и колкото се може цивилизована Европа да стои по далеч от тия диваци.

Тинтири-минти
Тинтири-минти

Те пък да не видят нещо

Капитализъм
Капитализъм

Някои хора от коментиращите явно не са наясно въобще какво значи Шенгенска информационна база данни. За какви „тайни“ говорим? Естествено, че една държава ще направи всичко по силите си да се защити и своя собствен интерес. Само продажния политически елит на БГ се дупи пред цял свят и не гледа нашия интерес, а гледа само „своя“. Британия е петата икономика в света, валутата й е била световен валутен резерв преди ВСВ. Тя плаща не малка цена. Винаги ще бъде сила и преди и сега. Британия има естествена географска предопределеност да бъде в центъра на търговската и икономическа дейност, основоположник на… Виж още »

Мангалата
Мангалата

Вай, вай, британците били копирали базата от пресъпници, измамници, и откровенни мангали и това е голям проблем. Точно така, копирайте я всеки ден, щото като ги знам еуро-хейовете са им много меки…законите и престъпниците все невинни излизат. В германистан скоро и на обществените басейни ще кажат…аувидерзен.

lll
lll

Абе въобще трябва да се нюкне или да се потопи безвъзвратно този остров генератор на толкова зло по света