fbpx
24.7 C
София

Великобритания ще публикува секретните си файлове за извънземните

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпросът дали съществува извънземен живот е един от най-популярните в интернет търсачките. Сякаш за да възбудят още повече вълнения, правителствата на различните страни разсекретяват и публикуват събраните през годините данни за НЛО и малко изучени обекти.

Според материала публикуван в уеб портала livescience.com, от началото на 1950-те до 2009 година специализиран отдел на министерството на отбраната на Обединеното Кралство е провеждал наблюдения и разследвания на НЛО в различни държави. Сега, десет години след прекратяването на тази програма, законовият срок за съхраняване на секретни данни изтече и по-голямата част от тези файлове ще бъдат публикувани в Глобалната мрежа.

Първият случай за наблюдение на НЛО е регистриран преди повече от 100 години, когато в небето е забелязана цяла серия от „съвършено необясними обекти“. А през месец ноември 1896 година в Калифорния стотици очевидци са наблюдавали бързото движение на огромно светещо кълбо, което изчезва и веднага се появява в съседния град. Примерите са много.

По-късно всички наблюдения на НЛО се нанасят в така наречената „Синя книга“, която е внушителен документ на американските военновъздушни сили.

Решението за публикуването на британските материали е взето веднага след като агенция PA Media направи официално запитване за английските файлове за НЛО, като се позова на закона за свободата на информацията.

Великобритания е създала последния отчет за НЛО през 2009 година, в който се описват явленията от януари до края на ноември същата година. Там са включени материали за „сребриста дискообразна светлина“ и за наблюдаваните 20 оранжеви и червени светещи кълба на небосвода на Албион.

С архива ще може безплатно да се запознае всеки посетил сайта на Националния архив на Обединеното Кралство.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини